Julbocken är nu helt färdig

God kväll!
Idag fick jag hem ljusmanschetten som jag beställde från Nordljus, blev så nöjd :)
Så ikväll fixade jag fast den på julbocken, så precis som rubriken lyder så är den färdigställd. Lagom tills man ska ta undan julprydnaderna, men ändå ;)

Denna ljusmanschett beställde jag iaf. Den är lika snygg i verkligheten.


Så här ser det ut just nu, limmet har inte riktigt hunnit torka. Sen ber jag om ursäkt för den taskiga bildkvalitén, men fick fota med den lilla kameran. Vår systemkamera glömde vi hemma hos mina föräldrar när vi firade lilla julafton.





Bilderna gör bocken verkligen inte rättvisa. Men nu vet ni iaf hur slutresultatet blev ;)

Kram och god natt på er!

Eftersom jag inte kommer blogga imorgon så får jag önska er ett GOTT NYTT ÅR!
Vi ses och hörs 2012 :)


Julbocken

Nu mina kära vänner ska jag visa mitt julpyssel. Sist när vi hälsade på min underbara svärmor så fick vi en liten ljusstake/ljushållare i form av en julbock i trä. Denna hade min kära sambo gjort i slöjden en gång i tiden och nu ville svärmor att vi skulle få den. På en gång så ville Patrik att jag skulle försöka piffa till den lite. Visst, varför inte tänkte jag och satte igång.

Så här såg den ut innan, här hade jag precis slipat av den.



Lite spackel, mer slipning, några omgångar med färg, en textutskrift, eldning av lite papperskanter, lite decoupagelack och en snörstump senare så blev slutresultatet så här.




Detaljbild.


En sista grej jag skulle vilja göra på denna är att fixa en ljusmanschett eller liknande som gör att stearinet inte rinner ner över hela bocken. Det vore synd nu när man piffat till den :)

Nej nu ska jag sova.

Kram och god natt!

Julstrumpa

Hemma hos oss blir det ingen julgran i år, dels för att vi bor i en timmerstuga av modellen "Compact Living" och dels för att det finns en risk att Josh och Atlas plundrar den i förväg eller under mellandagarna. Därför har vi valt i år att vi inte ska ha gran, det får vi njuta av hemma hos mor- och farföräldrarna istället. Så istället ska vi ha en julstrumpa till Josh som vi fyller med hans julklappar, ja, iaf med dom som får plats ;) De andra får man väl ställa lite snyggt nedanför strumpan ;)

Joshens julstrumpa fick han av sin mormor och morfar förra året, om jag inte minns fel? Den kommer iaf från Hemtex. Och när dom hade julrean förra året så passade jag på att köpa två till, en gemensam till mig och Patrik, den tredje är väl tänkt att ett framtida syskon till Josh ska ha. När det dyker upp ett. Jag passade på att köpa på rean för det är lite roligare att alla har likadana tycker jag :) Tur är väl det för nu när jag skulle skriva ett inlägg om dessa fina julstrumpor så verkar Hemtex inte ha dom, inte på hemsidan iaf. Försökte googla men hittade bara en som var snarlik i mönstret men den stämde inte riktigt i färgerna. Men eftersom jag för närvarande inte kan visa dom julstrumpor som vi har hemma så får ni nöja er med bilden på den snarlika strumpan. Dom som vi har går i vinrött, vitt och lite grått om jag inte misstar mig. Dom ska jag iaf hänga upp kvällen innan julafton när lilleman sover (för att minimera risken för plundring och vandalisering av julstrumpan).

Hur som helst, jag kan verkligen rekommendera julstrumpor för de är väldigt fina, med eller utan julklappar instoppade :)


(Bild tagen från Hemlangtan.com) 

I kväll eller i morgon ska jag även ge mig på ett julrelaterat pysselprojekt. Så håll ögonen öppna! :)

Skoltavelfärg

Ja jag vet, jag är en dålig bloggare. Men det har hänt mycket i privatlivet som har gjort att jag inte har orkat/kunnat pyssla eller gjort att jag valt bort att blogga. Men nu tar jag tag i kragen och sätter ihop ett inlägg.

Som rubriken avslöjar så ska jag skriva lite om skoltavelfärg, det är precis som det låter, det är en svart färg som man kan skriva på med tavelkritor. Vi som började gå i skolan innan "whiteboarden" slog igenom minns den svarta (ibland gröna) skoltavlan och de vita kritorna.

Nu för tiden är det inne att måla detaljer eller väggar med skoltavelfärg. Hemma i vår stuga är vi sugna på att måla en del av en vägg vid matplatsen med just den färgen. Hur snyggt är det inte att kunna skriva upp veckans meny, scheman, vackra ordspråk eller påminnelser på den svarta väggen? Färgen finns att köpa på Panduro, men man kanske kan köpa den i en vanlig färghandel också.

Hur snyggt är inte detta?






(Bilderna har jag "googlat fram")

Som skrivet, det är ju så snyggt! Tror inte att sonen skulle misstycka att rita lite han också med kritorna ;)

Ha det bra!

RSS 2.0