IKEA-fynden till sonens rum

I helgen for vi i väg till IKEA och fyndade lite. Patrik fick även provköra nya vagnen, som helt klart fick godkänt av herrn ;) Joshen var också duktig, inte en massa skrik, spring och trots utan satt nöjt i vagnen som han är så stolt över :)
 
Nog om det. Här får ni se vad vi köpte till Joshens rum :)
 
En hylla för ömtåliga saker, dopgåvor och leksaker som vi inte vill att sonen leker med ensam, än så länge.
Vi satte den rätt högt upp för att skapa rymd och för att försvåra för sonen att nå när han står på en pall. Han hämtar nämligen pallen nu för tiden när han vill försöka nå saker ;)
 
Två dörrkrokar så vi kunde hänga upp förvaringen, den hade vi vid skötbordet i vårt gamla badrum där vi förvarade sånt som behövdes vid sonens blöjbyte. Sparade denna när vi renoverade, för den kunde ju kanske komma till användning igen. Och det gjorde den ;) Där förvarar vi spel, kritor, penslar, vattenfärg och vår babycom med laddare (använder vi på sommaren när vi sitter ute på altanen varma sommarnätter och sonen sover). Tycker faktiskt att det är en bra compact living-lösning. För man får till en bra förvaring på en yta som man annars inte använder :)
 
Sen måste jag bara visa en tavla som jag satte ihop, jag som är lite svag för gulliga ugglor tycker att den är bedårande. Hittade bilden på nätet, skrev ut den och satt den i en ram. Blev riktigt bra :)
 
 
Bilderna på fynden till vårt rum får ni senare när vi har fått upp dom :)
Nu ska jag röja lite här hemma, sen blir det till att hämta sonen på dagis och skjutsa ut honom till morföräldrarna. Själv ska jag på föräldramöte på dagis i kväll :)

Snart bär det av mot IKEA igen

Sitter här med en av våra mysiga plädar och njuter av värmen från vår braskamin. Jag har det bra med andra ord :)
Som rubriken lyder så blir det en tripp till IKEA snart, vi har ju vårt presentkort på 1 000 kr som vi måste förbruka snart. Listan håller jag på och uppdaterar så den ska vara klar tills det är dags. Bl.a. ska vi handla vägghyllor till respektive sovrum, pall till sonen som han ska ha i badrummet, några vägg- och dörrkrokar, några örngott m.m.
Ja sånt där småfix :)
 
Då får vi även möjlighet att inviga sonens nya vagn också, åkte spontant till Tumba och köpte en vagn i lördags. En Brio Sitty-09 som är väldigt fräsch, ännu fräschare blev den efter att jag tvättade klädseln i går :) Lite senare så kommer det att hamna en sufflett på den också. Då blir den nog toppen, jag gillar den skarpt, den är lätt att bära, lätt att fälla ihop och lätt att styra och tar inte så mkt plats även fast Josh sitter mkt bättre i den än vad han gjorde i våran Cresent Classic. Den har han nu vuxit ur. Först tänkte vi inte köpa en ny vagn, men jag insåg snabbt att han fortfarande har behov av en vagn. Så då kollade jag runt på Blocket :) Det roliga är att mina föräldrar hade en Brio Sitty till mig när jag var liten och dom var så nöjda med den ;) Så mamma fick nog en liten nostalgitripp när hon provkörde nya vagnen igår ;)
 
Hoppsan, lite of topic kanske, men hur som helst, en tur till IKEA blir det snart. Kommer tycka att det är en pina att vara där och trängas med folk. Men det är skönt när det är avklarat ;)
 
Nu ska jag slänga in lite mer ved i brasan och äta lite frukost. Josh åt frukost direkt när vi klev upp, en annan behöver vara vaken ett tag ;)

Skänken är nu på plats

Efter 2 dagar och x antal svordomar så fick jag ihop skänken, helt på egen hand då sambon är på kurs. Ett bra fruntimmer reder sig själv så att säga ;)
Nu står den på sin plats och väntar på att fyllas upp med prylar :)
I sommar ska vi förhoppningsvis skaffa några köksskåp med glasdörrar som vi ska hänga på väggen ovanför skänken. Det blir nog riktigt snyggt det ;)
 
Så här ser det ut just nu :)
 
Nu väntar vi spänt på att få höra vad sambon tycker om mitt hårda arbete ;) I morgon kommer han äntligen hem, jippie!

Bilder på vardagsrummet

I väntan på att sonen ska somna, så jag kan börja skruva ihop skänken, så bloggar jag ;)
Jag börjar känna mig nöjd med dom möbler som vi har i vardagsrummet, dom gör att rummet känns mkt större, ljusare och luftigare :)
 
Så här ser det ut just nu. Tyvärr får ni stå ut med mobilbilder, digitalkameran ville inte samarbeta med mig i kväll.
Här ser ni det nya soffbordet, den traderade duken kom hem idag så den ligger nu på bordet, den blev otroligt snygg ihop med mattan och gardinerna :)


Närbild på gardinerna i vardagsrummet, gillar dom skarpt :)

Traderat & idag kommer skänken

Sedan vi fick hem det nya soffbordet så har jag saknat en duk, så jag kikade runt på nätet men hittade ingen i rätt stil eller i rätt storlek. Så jag surfarde in på Tradera och traderade hemma denna för 29 kr. Tycker att den fungerar helt ok med dom nya gardinerna så då fick den flytta hem till oss :)
 
 
I dag kommer även skänken, ÄNTLIGEN :)
Så fort vi fått lite ordning så kommer det blider på den. Jag ska även lägga upp bilder på hur vardagsrummet ser ut med nya gardinerna och nya soffbordet (med nya duken på).
 
I går när familjen hade somnat så bytte jag även matta i vardagsrummet. Vi har i många år haft vår otroligt fina ryamatta (har fått många kommentarer ang. den) som jag älskar. MEN, hur man än piskar den och dammsuger av den en gång i veckan så blir den aldrig helt ren (kemtvätt är det som gäller, men orka lämna in den flera ggr om året). Den är full med damm och smuts ändå. Vilket inte känns helt fräscht, speciellt när man har ett litet barn som gärna leker och rullar runt på den. Så igår bytte jag ut den mot en trasmatta som vi tidigare har haft under köksbordet, men eftersom sonen dräller så, så fick den tvättas och läggas undan. Men igår fick den komma fram igen och det blev riktigt bra. Den passar så bra in då den har lite blåa toner, det blev snyggt ihop med gardinerna :) Fick t.o.m. ett post-it från Patrik i morse där han skrev att han tyckte att min lilla ändring blev bra :) Trasmattan ger även en lite mer lantlig känsla, vilket är precis vad vi strävar efter :)
 
Nu ska jag umgås med sonen, han sitter här brevid mig med sin Pippi-peruk på och tittar på Chuggington ;)

Soffbordet & nya gardinerna på plats

I går hämtade jag ut dom nya gardinerna och i dag (medan sonen var en stund på dagis) så passade jag på att lägga upp, stryka och hänga upp gardinerna. Är riktigt nöjd faktiskt :) Julstjärnorna åkte ner och våra vanliga fönsterlampor åkte upp. Så nu är julen officiellt över :)
 
Sen kom sambon hem med soffbordet och monterade ihop det. Det är fint men jag måste nog vänja mig vid att ha ett så litet soffbord. Jag är så van med att ha stora soffbord sen födseln, så som sagt, jag behöver nog få vänja mig lite ;) Nu behövs det bara fixa en duk som passar bordet, kanske ska man sy om en av dom gamla dukar.
För alla dukar vi har nu passar inte det nya bordet, av förklarliga skäl ;)
 
Nu ska jag slösurfa fram till Fjällbackamorden börjar :)

Vedförvaringen klar

För ett bra tag sen köpte jag två gamla äppellådor som skulle bli vår vedförvaring. Fick idén från en blogg vars namn jag helt glömt bort. Tyckte att det såg så himla snyggt ut så då jagade jag rätt på egna :)
Sedan har dom bara fått vänta på att hamna på sin plast och idag säkrade min sambo dom så att jag äntligen kunde fylla upp med ved utan att dom blev en fara för Josh. Två fulla ikea-kassar med ved fick jag kånka upp och fylla upp äppellådorna med. Så himla nöjd! :)
Tyvärr blev det mobilbilder denna gång också.
 
Här ser ni hur det ser ut, tog även en bild från sida för att visa upp den fina ytan på lådorna.
 
I dag for Patrik i väg för att köpa nya soffbordet, men med vår vanliga tur så var den så klart slut så vi fick beställa det. Förhoppningsvis har vi bordet hemma torsdag eller fredag. Nästa vecka kommer även vår efterlängtade skänk, det ska bli så skönt att få lite ordning :)
 
Nä nu ska jag sminka av mig och krypa ner i sängen. I morgon fyller vår älskade son 3 år och då blir det kalas :)
 
Kram och god natt!

Bokstäver och ev. nytt soffbord

I dag fick jag äntligen upp sonens fina bokstäver (som jag pimpade för ett väldigt bra tag sen) i hans rum. Nu är det ingen tvivel på vem som bor där inne ;) Nu sitter dom så fint ovanför dörren och gör sig riktigt bra där :) Dock hoppade jag över att sätta upp hjärtat, det kändes som att det räckte med bara namnet :)
Tyvärr får ni stå ut med en mobilbild. Smög in och fotade medan sonen sov så jag tog det som fanns närmast till hands ;)
 
 
Sen, apropå något helt annat, så kanske vi blir med nytt soffbord i morgon. Sambon tyckte tydligen att det behövdes till sonens 3-årsdag då vi ska ha kalas ;) Så det ska sambon fixa på egen hand medan jag (med hjälp av sonen) ska städa och baka :)
Just nu lutar vi åt det här bordet.
 
Tekniskt sett är det inte ett soffbord utan ett lampbord. Vi har kommit fram till att ett mindre bord (bordsskivan är 50 x 60 cm) nog gör sig bäst med nya soffan. Denna tillhör serien (som Mio har) med det otroligt vackra namnet, Mikaela ;)
Det jag gillar bäst är utrymmet under bordet, där kan vi peta in vår bärbara dator när den inte används och datamusen och annat smått kan man ha i lådan :)
 
Nu ska jag krypa ner bredvid sambon och slumra lite, för i morgon blir det full fart med alla förberedelser inför kalaset på söndag.
 
Trevlig helg på er!

Älskar rea!

Fick idag ett mail från Jotex om att de just nu, som så många andra företag, har rea.
Så jag gick in och kikade på om dom hade några snygga gardiner som vi kan ha i vardagsrummet och vid matplatsen. Dom vi har idag är efter svärfar, dom är jättefina och i rätt tema (marint) men ack så solblekta.
Till min förvåning så fann jag faktiskt två olika sorters gardiner som jag gillade, varav den ena är det reapris på, den andra är billig ändå. Så efter att ha OK:at med sambon så la jag nu dom i varukorgen.
 
Dom är i lite lantlig/romatisk stil :)
Dessa är det rea på (70 kr/paret) och jag köpte 2 st par som ska hänga i vardagsrumsfönstrena :)
 
 
 
 
Dessa kostar 80 kr/paret och det paret jag nu har beställt ska hänga vid matplatsen :)
 
 
Man får helt enkelt passa på att fynda lite när man får möjligheten ;) Man känner sig lite "duktigare", eller vad man ska kalla det för, när man handlar på rea. Paret som det är reapris på kostar i vanliga fall 138 kr/paret, så det är 50% som dragits av. Jag fick alltså det ena paret gratis, kan man väl påstå. Ingen jättevinst kanske, men många bäckar små ;)
 

Bye, bye vitrinskåp!

God fortsättning på er!
I går fick Patrik ett ryck och tömde ur vårt vitrinskåp, även kallat skäms-skåp. Så nu är det nedmonterat, utburet och redo för SRV när vi kan ta oss dit med släpet :) Och inne har vi nu förberett för skänkens ankomst, förhoppningsvis får vi det den här veckan, annars blir det i början av nästa vecka. Längtar så, det är så skönt att sakta men säkert få mer ordning hemma :) Man trivs så mkt bättre hemma då :)
 
I dag, när sonen vilar, ska jag börja plocka undan julen lite, bl.a. åker julgranen ut och tomtarna m.m. får nog också packas ner. Julgardiner och julstjärnor får nog sitta uppe tills efter sonens födelsedag som är på söndag :)
Det är så trist att julen är så kort, men det är lite skönt att iaf få undan julgranen som tar upp plats här hemma.
 
Nu ska sonen bäddas ner och jag ska få på mig lite kläder, kan ju inte mysa runt i morgonrock hela dagen ;)

RSS 2.0