"Ursäkta röran, vi renoverar"

Då är renoveringen i gång hemma hos oss. Min svärfar, som i vanliga fall bor i Thailand har kommit hem till oss (p.g.a. Ankies minnesstund) och kommer att bo i vår gäststuga i ca en månad. I går så började han riva ur åt oss. Han rev ner innetaket i vårt sovrum och i det rum som ska bli Joshens rum. Han rev även mellanväggen som delar av de två rummen. Den ska vi bygga upp igen så att det blir två rum igen, den väggen som fanns var mer ett provisoriskt bygge utan isolering. I dag medan vi jobbar så river han bort golvet. Han är snäll som hjälper oss med detta, han skulle bara veta vilken hjälp det är för oss. Speciellt för Patrik som annars får ta den tunga delen med rivandet och snickrandet. Jag kommer nog mest kunna bidra med målning, möbelmontering och sånt fix. Ibland önskar jag att jag var mer händig på den punkten, men jag kanske kan lära mig lite med tiden som husägare ;)

Men det innebär att vi (Patrik, jag och Josh) sen i går kväll sover ute i vardagsrummet. Inte så kul kanske eftersom huset redan är litet och kompakt men vi ser det som ett nödvändigt ont. Förhoppningsvis går det hyfsat snabbt tills vi får inviga våra nya rum :) Det jag längtar mest till är nog när Joshens får se sitt rum helt färdigställt. Det rummet är prio ett, han har varit utan eget rum alldeles för länge, stackarn. 

Detta står på "att göra"-listan. Obs! bara rabblar upp det som jag kommer på utan någon som helst ordning:

- Bygga upp golvet och taket igen.
Dom som byggde huset och som var ägare innan svärfar är/var idioter, så det är inte mkt som är rätt gjort. När vi rev och renoverade badrummet så fick vi se hur dom hade byggt golv och tak. Man skulle kunna tro att dom byggde av spillvirke, för tom det som ska fungera som grunden för golvet var bara plockepinn som de hade hafsat ihop. Inte undra på att golvet sviktade när man gick på det! Igår fick vi se hur dom hade lagat en gammal fuktskada i det rum som ska bli Joshens, man smäller bara på nytt virke över det fuktskadade. Herregud säger jag bara! Dessutom är takbjälkarna för långt i från varandra så vi måste sätta dit fler, ja vi får helt enkelt fixa det som dom hoppade över.

- Fixa elen, tur att man har en bror som är utbildad elektriker.

- Isolera om tak och golv, huset är en gammal sommarstuga och är då inte lika välisolerat som en permanentbostad. Lägga nytt tak och golv efter det.

- Upp med en ny mellanvägg.

- Byta fönster i båda rummen, dom gamla släpper in kyla och släpper ut värmen (på vintern).

- Slipa, måla om i rummen och fixa den putsade väggen i Joshens rum.

- Småfix som lister, trösklar, tv-hållare m.m.

- Ev. fixa dörrarna till rummen.

Har säkert glömt något. Men sen är det dags för att fixa med möbler (vissa ska målas om och vissa ska inhandlas).

Önska oss lycka till! ;)


Kökssoffan

Jahapp då har vi blivit med kökssoffa. Vi började nyligen prata om att en kökssoffa med förvaring skulle passa in i vårt "compact living"-hem :) Sen en kväll så hittade Patrik helt spontant en auktion på Tradera på en kökssoffa i furu som fanns att hämta i Skogås. Perfekt tyckte vi och bestämde oss för att följa auktionen och ev. lägga ett bud. För 260 kr (!) så blev den vår ;) I går var vi och hämtade den och nu står den hemma och väntar på att få sig en omgång av slipmaskinen, målas vit och få en inklädd sittdyna :)
Självklart kommer slutresultatet att komma upp på bloggen sen ;)

Här har ni vårt senaste fynd, som är lika lång som jag själv, 165 cm :)






Bilder tagna från auktionen på Tradera.com

Trevlig helg på er!

Livets orättvisor

Hej,
Som ni märker har jag inte varit särskilt aktiv på bloggen. Det beror bl.a. på att svärmor har bara blivit sämre och sämre. Och nu i lördags den 5/5 kl. 10.50 så fick hon sina änglavingar. Hon somnade in i sitt hem med sin familj runt sig, precis som hon ville ha det. Jag är tacksam över att jag fick vara med och säga farväl ♥


Ankie, det var verkligen kärlek vid första ögonkastet för oss två. Är så glad att jag har haft dig i mitt liv (och du kommer fortfarande att finnas kvar fast i ett annat format, som ängel) och att jag har fått vara en del av ditt.
Jag kommer aldrig glömma det leende som du gav mig i helgen när jag gav dig en puss på pannan och sa att den var från Josh (som fick vara hos sin mormor och morfar under helgen). Det var ren och skär kärlek. Jag saknar redan våra pratstunder som vi hade och att få svar på de sms och mms jag brukade skickade till dig som handlade om de tokigheter Josh har för sig. I morse så tog han tag i min mobil och sa: "Ringa farmor!" och nästa sekund så la han den mot örat och sa glatt: "Hej farmor!". Då kom faktiskt saknaden och tårarna som ett slag i magen. Du är och kommer alltid att vara min kärmor, jag hoppas att du har det bra där du är och är glad att du nu slipper cancern, smärtan och alla krämpor du fick dras med under ditt jordeliv. Jag saknar dig så mkt och jag kommer aldrig att sluta att älska dig. Himlen har fått sin vackraste och mest godhjärtade ängel ♥



Just nu känner jag ingen som helst skaparlust, vilket nog är helt naturligt. Så bloggen får ännu en gång vila lite tills blogglusten och skaparlusten infinner sig igen.
Tack även för det stöd och för den omtanke ni har visat oss under Ankies sjukdomstid och vid hennes bortgång. Det värmer ska ni veta ♥

Ta hand om er och era kära, för det ska vi göra ♥

RSS 2.0