Första ljuset tänt

Hoppas att ni har en underbar första advent!


Glöm inte släcka ljuset och håll det under uppsikt :)

Kramar!

Nu är det jul här i vårt hus...

Haha ja eller iaf förberett för julen ;)
Har jobbat som en gnu med att städa, stryka gardiner, få upp allt pynt och julstjärnor. Puh, vad trött jag är, men tycker resultatet blev helt ok ;)

För er nyfikna typer så slänger jag upp lite bilder på hemmet i sitt nuvarande skick. Enjoy!


Denna hänger på ytterdörren :)


En del av vardagsrummet, här ser ni även Atlas på hans högt älskade kattställning. Den är absolut värd pengarna ;) Den är köpt på CRT i Haninge, för den som är nyfiken ;)


Andra vardagsrumsfönstret, är riktigt kär i våra STORA julstjärnor. De gör sig riktigt bra i våra stora fönster.
Julstjärnorna köptes på Bauhaus förra vintern. Gardinerna är köpta på Jotex, också förra året :)


Vår braskamin är också julpyntad, ser kanske lite plåttrigt ut, men vill ju gärna ha tomtar någonstans i huset. Men eftersom vår kära son nu har lärt sig att stå så är de "Joshfria" ytorna få just nu ;) Så tomtarna får stå där, där sonen just nu inte når dem ;)


Men här finns en tomte som står på en hyfsat "Joshfri zon" får sen om Joshen kan låta honom vara. Annars får man flytta på honom ;) Men han är väldigt söt denna tomte :)


Även badrummet har fått lite julstämning. Fick denna söta ljuslykta av f.d. arbetskamrater när jag slutade för att börja plugga igen.


Så här ser det ut vid matplatsen. Syns det på vaxduken vart Josh brukar äta? Jäkla tomatfläckar ;)
Men hellre vaxduken än bordet ;) Här skymtar även det mindre vackra och opraktiska vitrinskåpet som vi ska byta ut när tiden är mogen. Sen ser ni även vår snygga lampa, dock har vi inte orkat fixa lampsladden och kedjan ännu, latmaskar ;) Gardinerna kommer från Jotex (köptes förra året, har även en kappa i samma tyg i köket). Julstjärnan kommer Bauhaus ;)


På köksbordet har vi små söta röda klot, köpta på EKO i Länna, något år innan Citygross tog över lokalen ;)


Varje litet klot har en individuell tomte på, så gulliga :)


En liten glimt av vad som finns i köket ;) Tror att jag köpte dessa på Ellos, men är inte helt hundra.

Så där, då har ni fått se lite av hemmet. Vissa rum är inte så roliga att se så jag besparade er bilder på dem ;)
Hoppas att ni får en trevlig första advent. Det ska jag försöka ha. Köpte en pulka till sonen i tidig julklapp som vi ska inviga i morgon är det tänkt. Mys på hög nivå :) För ett år sen satt man med en stor mage och toklängtade efter bebis, och nu är han så stor att man kan dra honom i en pulka. Tiden går verkligen fort när man fått barn :)

Kram på er!

Jigsaw-lampa

Sorry att jag inte skrivit på ett tag men har haft fullt upp med annat, bl.a. sonen som har börjat ställa sig upp (med stöd av möbler) här hemma. Stolt mamma! :)

Hur som helst, ni som läste min gamla blogg känner säkert igen innehållet i detta inlägg ;)

När Patrik och jag var i Thailand våren 2008 så sprang vi på en marknad, där hittade vi bl.a. en jättecool lampa som man kunde sätta ihop själv till olika former.

Väl hemma blev denna lampa liggandes, tills vi flyttade från lägenheten till huset vi bor i nu.
Då tog jag mig i kragen och började att sätta ihop lampan. Men oj, oj, oj vilket jobb det var. Speciellt eftersom beskrivningen som följde med skulle ha fungerat bättre som toapapper. Men till slut kom jag på en lösning och då fick jag ihop lampan. Här har ni en video på hur det går till när man sätter ihop den, det ser kanske lättare ut än vad det var ;)



Nu hänger den i vårt vardagsrum och vi är så nöjda med den. Den sprider ett sånt skönt ljus och vart man än sitter så blir man aldrig bländad av den.

Är ni nyfikna på lampan så kan ni googla "Jigsaw lamp" så hittar ni säkert flera varianter av den. Vi valde att göra en stor boll för den verkade enklast att göra :)

Så här ser den ut.


Sjukt snygg, eller vad säger ni?


Vår efterlängtade mediamöbel

Äntligen har vi fått hem vår mediamöbel som vi köpte för ett tag sen.
Medan jag och Josh var på BVC i går så levererades möbeln, vilken tur att sambon jobbar natt denna vecka, så han kunde ta emot den.

Tycker att det blev en rejäl skillnad, mkt ljusare och prydligare. Det bästa av allt, Josh kommer inte åt alla apparater lika lätt som innan. Vi ska bara barnsäkrar dörrar och lådor, så att lilleman inte fortsätter härja när han kommit på hur man öppnar dörrarna och vet hur man drar ut lådor.

Så här såg det ut innan.

Som ni ser så var det en katastrof innan, den här "lösningen" fick vi ärva av svärfar. Dessutom var den ena möbeln trasig så knuffade man till den så fick man vara snabb med att fånga upp tv:n innan den for ut genom fönstret. Man fick en lättare hjärtinfarkt varje gång det hände. Dessutom stod de stora högtalarna på rangliga ben, inte så barnsäkert med andra ord. Sen ser ni ju hur lätt tillgängligt allt var för Josh. Gissa hur många gånger Josh har börjat knappa på dekodern, en si så där 1000 ggr. Till sist la vi en av kökstolarna framför för att slippa rusa fram till och plocka bort Josh hela tiden.

Nu ska jag inte dra ut på det längre, nu ska ni äntligen få se hur det ser ut idag ;)

Den här bilden tog jag igår efter att min älskade sambo hade fixat klart med alla sladdar m.m. Han var så duktig ♥
För er som undrar så går fjärrkontrollssignalerna genom glaset :)

Här får ni se hur det ser ut i dagsljus :)

Sonen fick också komma med på bild, han studerade den nya möbeln samtidigt som han tittade på sitt favoritprogram. Han väntade på sin välling ;)
Om ni undrar vad det är för strasslig hög till höger så är det vårt Wii, jag ska installera det sen när Josh sover efter sin lunch ;)

I framtiden är det tänkt att vi ska byta ut vårt soffbord så det matchar mediamöbeln, men det får bli längre fram i tiden. Det är inget vi prioriterar nu.

Nej, om man skulle ta å fixa sig i ordning och plocka med tvätt :)

Ny header på bloggen!

Så där nu har jag knåpat ihop en header, för första gången i livet. Orkar inte se den taskiga som följde med den ursprungliga designen. Den var som en nål i mitt estetiska öga ;)

Det är tänkt att min kära vän Tess ska, när hon har möjlighet och tid, fixa en snyggare eftersom hon har tillgång till bättre program än vad jag har. Dessutom är hon duktigare på detta än vad jag är. Men tills dess får jag stirra på denna i stället. Den är inte bra, men bättre än det som var innan iaf ;)

Håll förresten ögonen öppna i morgon, då kommer det ett inlägg om den nya mediamöbeln som nu står i vårt vardagsrum. Vi är mkt nöjda, mer information än så får ni inte just nu ;)

Nu ska jag sminka av mig och byta om. Sambon jobbar natt och sonen sover så sött i sin säng. Jag ska göra honom sällskap alldeles straxt, fast i min egna säng förstås ;)

God natt på er!

RSS 2.0