Bokstäver

Sent igår kväll så fick jag en ryck och började pyssla när resten av familjen sov. Just nu är det en trend att ha bokstäver av trä eller gips uppsatta på väggarna eller stående på en hylla, något som jag personligen tycker är väldigt snyggt.

För ett tag sen hade jag varit och storhandlat på Coop med sonen när jag upptäckte att Nynäshamn har fått en ny butik, som heter VeLi´s pysselverkstad. En butik i min smak med andra ord ;) Hur som helst så köpte jag vita bokstäver och ett vitt hjärta gjorda av någon typ av gipsblandning. Men eftersom vita bokstäver är ganska opraktiskt då Josh kommer ha vita väggar i sitt framtida rum så ville jag sätta min egna prägel på bokstäverna.

Här ser ni slutresultatet.



Egentligen ville jag ha bokstäverna på golvet när jag fotade för att få en neutralare bakgrund, men eftersom sonen är vaken så är det bara att glömma det. Så njut av vår "fina" vaxduk som bakgrund istället.

Ja som ni kanske ser så har jag snöat in på stjärnor, men dom matchar Joshens bokförvaring iaf. Stjärnorna är, som ni trogna läsare vet sen tidigare, servetter som jag limmat fast med decoupagelack. Lite pyssligt men är rätt nöjd. Ska köra ett lager till med lack innan jag är helt nöjd, men det får jag ta nån kväll. De svarta bokstäverna målade jag med svart akrylfärg. 
 
Nu ska sonen och jag fixa iordning oss och städa lite här hemma :)
Trevlig helg!

En lösning till vår s.k. hall?

Som jag nämnt tidigare så har vi inte mkt till hall i vår lilla stuga. Just nu ser den lilla sektionen ut som kaos, speciellt vår hatthylla. Problemet är att vi har för få krokar och dåligt med förvaring då vi är en småbarnsfamilj som har mycket smågrejer på hatthyllan som t.ex grejer till Atlas (borstar, selar, koppel m.m.), mössor och vantar, klädborstar m.m. Detta försöker jag snygga till med jämna mellanrum men efter en vecka så ligger allt i en hög på hatthyllan.

När plånboken tillåter skulle jag vilja köpa denna på Jysk eller Rusta. Tror att den skulle kunna hjälpa oss att få lite ordning på det hela.



Vår skohylla i ek skulle jag slipa och måla vit för att få den att passa bättre till hatthyllan. Det enda jag saknar med den är "stången" som man ska hänga galgar på, men det kanske man kan lösa. Jag måste nog se den i verkligheten för att se om det kan lösas. Annars kanske man kan leva utan "stången"? Vi använder inte den så ofta ändå.  

Nej om man skulle göra som resten av familjen och ta och sova lite, det är ju en dag imorgon och jag måste jobba hemifrån samtidigt som jag kommer att få jaga min sjuka son som är oförskämt pigg för att vara så sjuk som han är. Men det verkar som att han är på bättringsväg vilket känns skönt :) Tror att vi provar på att ha honom på dagis nästa vecka ;) Håll tummarna för oss.

God natt!

Bloggen vilar lite

Precis som rubriken lyder så får bloggen vila lite just nu. Här hemma har vi sjukstuga, sonen har dubbelsidig lunginflammation och är hemma från dagis denna vecka. Han kommer att få vara hemma nästa vecka också eftersom han behöver mer tid på sig att återhämta sig plus att dagis inte vill beblanda sig med mediciner. Vilket jag har full förståelse för. Så fär allas bästa så blir vi hemma ett tag till. Jag har förmånen att kunna fjärrstyra min arbetsdator hemifrån vilket gör det hela så mkt enklare för mig och mina kollegor.

Sen inte nog med att sonen är sjuk, nu måste jag hålla på med en anmälan till Socialstyrelsen också. Sonen och sambon var först hos en läkare på Nynäshamns vårdcentral. Där de fick träffa en läkare som struntade helt i vad sambon sa (för att göra historien kort) och sa att sonens hosta var något som går bland småbarn (hur många barn har slemhosta och har svårt att andas på nätterna i ca 1 mån?). Hur som helst, han lyssnade inte ens på lungorna men skrev ut hostmedicin för astmatiker. Vi nöjde oss inte med detta utan vi gick till en annan vårdcentral där de snabbt misstänkte lunginflammation, dock syntes det inget på sänkan, men vi fick åka raka vägen till röntgen. Mkt riktigt sonen hade lunginflammation, dubbelsidig tom. Så nu ska vi anmäla den första läkaren för hans felbehandling av Josh. Vill inte ens tänka tanken på vad som hade kunnat hända om vi hade lyssnat på honom. Tur att både jag och Patrik är lite avvaktande till läkare, men sen finns det faktiskt läkare som t.ex. hon som upptäckte lunginflammationen. Hon har numer mitt fulla förtroende.

Så ser min liv ut just nu med en sjuk son, sen måste jag fixa läkarintyg till FK eftersom jag är hemma länge än en vecka med Josh.

Men snart är han säkert på fötter igen och jag kan få ro till att pyssla igen.

Ha det bra så länge.

RSS 2.0