Projekt: Inglasning

I dag ringde glasmästaren, i morgon kommer han och en kille till hem till oss för att sparka i gång projektet. Det som kommer att ske är att dom kommer att bygga upp "ramarna", sen vid ett annat tillfälle kommer glaset på plats. Glaset har nämligen längre leveranstid så därför får vi bara ramarna nu. Men det är ett steg i rätt riktning :)

I dag har bror även varit här och fixat med elen, dock är den delen inte helt klar men det blir den inom kort :)
Vi ska fixa några smågrejer så kan bror fixa det sista. Jag har iaf denna helg målat fönsterfodrena som ska sitta på utsidan. Har bara en sista grej kvar där sen är dom redo att sättas upp, det hinner jag säkert fixa under veckan :) Nästa projekt för mig blir att måla fönster- samt dörrfoder som ska vara inne i rummen. Eller så blir det till att måla panelen som sambon ska sätta upp på mellanväggen. Det är skönt att måla, det är lite terapi för mig nu när man har mkt i tankarna.

Så ser det ut här hemma just nu, får ursäkta att det inte dyker upp annat än små uppdateringar om inglasningen och renoveringen. Men mitt pysslande ligger just nu nere, hela skallen är full med projekt men tiden räcker inte riktigt till för sånt just nu. Jag hoppas att jag snart ska kunna få mer tid till detta, för skallen börjar bli för full med idéer känner jag, dessutom saknar jag det så galet mkt. Speciellt nu när jobbfronten är kaos. Men jag försöker se positivt och är säker på att det hela kommer att lösa sig på ett eller annat sätt :)

Nu ska jag försöka vara lite social med sambon :)

Inglasning och renovering

Jaha semestern är som sagt över, tyvärr fick jag veta samma dag som jag kom tillbaka till jobbet att min tjänst upphör om ca. 3 månader. Så just nu går all min tid till att hitta ett nytt jobb, så jag slipper vara arbetslös. Sen lägger jag så klart min tid på familjen och hemmet också, men hela jobbsituationen hänger just nu som ett mörkt moln ovanför huvudet på mig. Men det ordnar väl sig på ett eller annat sätt får man hoppas. Känns bara konstigt att snart vara utan jobb när man alltid har haft jobb sen man var 15. Jag har aldrig varit arbetslös så hela den situationen är både ny och skrämmande för mig.

Vad beträffar inglasningen så har vi nu beställt det vi vill ha genom glasmästaren. Nästa steg är att glasmästaren och en kille till ska fixa med förarbete och "ramarna". Steget efter det blir att sätta in glasen och skjutpartierna. Det kommer bli riktigt nice, skönt att man får det fint hemma. Det gör en lite gladare mitt i kaoset och jag är glad över att finansieringen av inglasningen är klar så det behöver vi inte tänka på. Speciellt nu när man inte vet vad man får för inkomst i november.

Renoveringen har vi tagit det lugnare med, tror luften gick ur oss lite iom att vi fick beskedet om min tjänst. Men vi får ta oss i kragen, vi kan inte bo i vardagsrummet i all evighet, även om det innebär att vi tar det lite lugnare med utgifterna. Dock är det skönt att min duktiga sambo har kommit så långt, så man ser verkligen en glimt av slutresultatet. Men om några dagar är det iaf tänkt min bror ska komma hit och hjälpa oss med det sista med elen.

Nu har ni fått en uppdatering iaf och jag ska nu ta en dusch :)

Semestern 2012 är nu över

Så där ja, då är semestern över. Dock är jag ledig måndagar så det blir inget jobb/dagis för mig och sonen förrän på tisdag.

Hur går det med renoveringen kanske ni nyfikna undrar? Jo tack bra ;) Skämt å sido, man börjar se slutet i tunneln faktiskt även om det är några moment kvar. Men man börjar se en glimt av slutresultatet och vi gillart ;)
När allt är klart så kommer det upp före- och efterbilder :) Så ni får vänta tills dess :) Joshens rum kommer nog bli tufft, dock är det ett litet barnrum men vi ska försöka inreda det i sann compact living-anda. Så få saker som möjligt på golvet för att skapa mer rymd och större lekyta åt vår aktiva son :)
Vårt sovrum kommer att bli ljust, äntligen! Vi slipper att bo i en mörk grotta som man blir deppig av :)
Men som sagt, ni får hålla er till tåls ;)

Men jag kan säga att detta är första gången som jag längtar till IKEA, jag som i vanliga fall HATAR att handla på IKEA. Jag blir bara irriterad på allt folk som släpper kundvagnar vind för våg, som kör på hälsenorna på en och som ska slita och dra i samma saker som en själv. Och när man ska leta som en tok efter saker i "Tag själv"-lagret där man upptäcker att det man vill ha inte kommer in förrän 3 veckor efter ens besök av varuhuset, och så kommer man dit efter 3 veckor så får man veta att det dröjer ytterligare veckor innan det man söker kommer in. Den händelsen är min favorit, fick uppleva det några ggr när vi höll på med badrummet. Vi bor liksom inte nästgårds med IKEA så då blir man extra glad efter att ha åkt flera mil till IKEA. Men jag försöker vara positiv denna gång, det är mest för Joshens skull som jag vill åka dit. Hans rum är viktigare än vårt sovrum känner jag. Men visst ska det bli skönt att slippa sova i vardagsrummet ;)

Vad gäller inglasningen av verandan så kommer glasmästaren äntligen hit i morgon för att kolla på vad som behövs beställas m.m. Så äntligen är bollen i rullning där också :) Ska bli riktigt nice med inglasningen, speciell när snön kommer och man slipper så mkt snö in i huset :)

Så här hemma har vi många järn i elden just nu, men det ska bli så skönt med dom delarna avklarade sen :)
Ni kommer få se bilder på rummen och inglasningen sen :)

RSS 2.0