Detta är mitt hemliga projekt

Äntligen kan jag avslöja mitt hemliga projekt. Nu har min svärmor fått sin present så nu kan jag avslöja det här på bloggen. Hon blev väldigt glad och det var det jag ville att hon skulle bli :)





Bildkvalitén är kanske inte den bästa. Men nu ser ni iaf vad jag jobbat med.

Det är en skyddsängel till min svärmor, jag tyckte att hon behöver det i sitt liv. Denna ängel sprider förhoppningsvis även lite ljus och värme i hennes tillvaro ;)

Det jag har gjort är att jag räddat två plankbitar från vårt vedförråd, den ena något smalare än den andra. Sågat till dem och slipat. Jag ville inte spakla då träbitarna i sig hade en fin trästruktur som jag ville behålla. Sedan satte jag ihop bitarna först med trälim och lät det torka, sedan spikade jag ihop det hela. På så sätt blev det hela stadigt.

Jag ville ha en gammal stil på det hela så det fick bli antikvit (ja jag vet, det går åt mkt antikvit hemma hos mig) och sen slipade jag lite på kanterna för att få ett lite slitet utseende. Bokmärket fäste jag med decoupagelack/-lim. Även på baksida använde jag lacket för att fästa en lite hälsning till svärmor, även den satte jag en gammal stil på. Då tog jag ett vanlig brunt kuvert och klippte ut en lagom bit. Skrev hälsningen med skrivstil istället för med mina vanliga kråkfötter. Sedan tog jag en tändsticka och brände lite på kanterna för att få pappret att se lite "härjat" ut.

Sedan skruvade jag fast ljushållaren som i detta fall är en liten kakform, jag gillar när andra saker får ett nytt användningsområde :) Sedan fäste jag två öglor högst upp och trädde i genom en vanlig tunn ståltråd. För att ge ståltråden ett roligare utseende så "lockade" jag ändarna genom att linda tråden runt en vanlig blyertspenna. Voila! Så var det klart :)

Är rätt nöjd faktiskt och har fått många komplimanger för den. Sen hade jag väldigt kul när jag gjorde den, men det kan ju bero på att det var en gåva till kärmor ;)

Just nu håller jag på med ytterligare ett projekt, jag försöker jobba på så att det snart kan komma upp på bloggen det med ;)

Tills dess får ni nöja er med att vila ögonen på "Väggljusstaken Ankie" som jag hade som arbetsnamn på projektet ;)

Kram på er!

Det hemliga projektet är klart!

Men det kommer inte upp på bloggen förrän personen som jag har skapat det till har fått det. Anledningen till detta är för att personen i fråga följer bloggen och det finns en risk att hon klurar ut att det är till henne om hon får se det innan ;)
Men just nu håller jag på med ett nytt projekt som förhoppningsvis kan komma upp snart på bloggen.

Nu till något helt annat, satt här om dagen och kollade på "Äntligen hemma" och fick då se hur Lulu Carter gjorde om ett vardagsrum. Blev helt ok tycker jag, brukar i vanliga fall inte gilla det Lulu gör då hon ibland är för mycket med t.ex. sina rosa flamingos, jobbiga tyger och färger som ger mig huvudvärk . Men detta vardagsrum tycker jag att blev bra. Men en grej som jag genast blev kär i var soffbordet hon hade valt. Det heter Liatorp och kommer i från IKEA. 

Kolla här hur snyggt det är!


Bild tagen från Ikea.se

På Ikea så ser bordet inte alls märkvärdigt ut, men kolla här när Lulu hart varit i farten ;)

Det finurliga, och det som gjorde att jag gick i gång på bordet, är facken som finns under glasskivan. Hur snyggt är det inte att lägga snygga stenar, snäckor, drivved m.m. där. Det skulle vara hur snyggt som helst i vårt vardagsrum!




Bilder tagna från Hemmakanalen.se

Som sagt, bordet är så snyggt! Vem vet, i framtiden kanske vi kan bli lyckliga ägare till ett så stiligt bord när vi byter soffa ;)

RSS 2.0