Nya tavlor till vardagsrummet

För ett tag sen så var jag med min mamma och med mina morföräldrar i Haninge. Där besökte vi bl.a. ÖB där jag sprang på en snygg tavla. Men eftersom jag ville checka av med Patrik först så fick tavlan stanna kvar.
När vi senare besökte Tom Tits med sonen så passade vi på att besöka ÖB i Södertälje, men nix, tavlan var utsåld.
Dock var Patrik tveksam till att bara ha en tavla som är 80x80 över soffan, att det skulle se för pluttig ut.
Men så en dag så fick jag ett ärende till Haninge och svängde då förbi ÖB för att kolla på tavlan igen och till min glädje fanns tavlan kvar PLUS att det fanns en till tavla i samma serie (alltså samma storlek och med matchande motiv). Så då kunde jag inte låta bli utan köpte båda tavlorna, 149 kr/st (dock såg jag sen på kvittot hemma att de hade slagit fel så priset blev 99 kr/st istället). 
 
Väl hemma så väntade jag nervöst på vad Patrik skulle tycka, då jag själv hade blivit så kär i tavlorna. Men ännu en gång så hade jag hittat tavlor som Patrik gillade och färgerna på tavlorna smälter in så bra med soffan och resten av inredningen. Så då fick vi äntligen ta ner vår gamla tavla som var ett felköp från Blocket. Den tavlan var fin men passade inte alls in i vårt hem. Så den skänkte vi bort till en tjej via en av FB:s köp- och säljsidor. Hon blev jätteglad och vi slapp ha tavlan stående hemma hos oss. Win - win :)
 
Så här så det ut innan.
 
 
Och så här ser det ut nu, vardagsrummet blev mkt mer harmoniskt med dom nya tavlorna och vi är så nöjda :)
Tavlan brevid fönstret med den bruna ramen ska vi byta ram på så den passar bättre in :)

 
En närbild på tavlorna, om ni undrar varför det är färgskillnader på väggen så beror det på att det är märken efter svärfars tavlor som han hade på väggen när han bodde i huset.
 
 
Så snygga och dom passar så bra in med den stil vi vill ha hemma :)
 
Nu ska jag sätta mig med min deklaration :)
 
 
 

Grislampa/värmelampa

Ända sedan jag såg dessa bilder på mumari.com för ett bra tag sen, en blogg jag följer slaviskt, så har jag drömt om att ha en sån snygg lampa ovanför vårt matbord. Dom är inte särskilt lätta att hitta, och gör man det så går dom lätt över en 1000-lapp. Därför har jag letat efter andra alternativ, som den från IKEA som jag la upp på bloggen tidigare.
 
Men erkänn, visst är det galet snyggt med gamla grislampor/värmelampor?
Jag personligen går i gång galet mkt på dom ;)
 
Bild tagen från mumari.com
 

Jag har inte hittat exakt såna här på nätet, men jag hittade nyligen en som iaf påminner om dom. 1 350 kr + frakt får man punga ut för att bli en lycklig ägare av denna lampa. Finns även i antikvitt.
 
 
Bild tagen från twoshabbychicks.se
 

Hade man haft en tjockare plånbok så kanske man hade slagit till, eller så får man helt enkelt smöra lite extra med sambon ;) Sen vet jag inte vad Patrik skulle tycka om denna heller, men den skulle vara galet snygg till resten av vår inredning :)

RSS 2.0