Stickning, något för mig?

Som säkert många av er också fick uppleva, så tvingades jag att sticka på syslöjden i skolan. Jag HATADE det, största orsaken var nog att jag var helt värdelös på att sticka. Min sylärare Lotta tvingade mig att sticka en boll och en halsduk, för man skulle ju göra vissa saker för att få betyg. Resultaten var skrattretande. Det var mer hål än maskor i slutprodukterna, halsduken var milt sagt ojämn i formen. Den där bollen och halsduken åkte direkt i soporna så fort jag var klar med dem, men godkänt fick jag iaf. Tror det var sympatibetyg från Lotta.

Men för ett tag sen så surfade jag in på Panduro och hittade dessa (bläddra fram så ser ni verktygen). För första gången i livet så blev jag faktiskt lite sugen på att sticka. En mössa skulle jag vilja prova på, då jag i åratal har letat efter en snygg mössa att ha på vintern men aldrig hittat någon. Men frågan är, är det värt att köpa alltihop för att bara sticka en mössa? Kommer jag bli så biten så att jag vill sticka mer? Det är det jag får fundera på.

Men kolla på denna video, hur enkelt ser det inte ut att vara?! Sjukt ju! Som sagt lite sugen blev man ju. Får fundera lite på saken ;)


Minnen för livet

När Josh var 2 månader så ville vi göra gipsavgjutning av hans ena hand och fot. Som ett fint minne av att han faktiskt har varit så liten. Först beställde jag ett kit med 3D-ram från Doppresent.se, men den leran som medföljde var stenhård hur mkt jag än knådade den. Man ville ju inte gärna göra illa Josh för att få tillräckligt djupa avtryck. Så jag blandade till vanlig trolldeg istället som är mkt mjukare. Sedan la jag trolldegen jämt och fint i en plastbunke, gjorde avtrycken med Joshens hand och fot. Sedan var det bara att hälla på gipset. Det följde med lite gips med kitet men vi skulle även göra avtryck till mor- och farföräldrar så då köpte jag extra från Panduro. Det man ska tänka på med gipsavgjutningar är att man måste se till att det inte blir luftbubblor i gipset. Det gör man lättast genom att knacka lite försiktigt på plastbunken så att gipset fyller ut avtrycket ordentligt.

För er som vill ha recept på trolldegen så skriver jag ned den här nedanför.

Receptet på trolldeg:
• 3 dl mjöl
• 1-1,5 dl ljummet vatten
• 1 dl salt
• 2 tsk matolja

Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt oljan och rör ut den väl. Häll i vattnet lite i taget tills degen känns mjuk och smidig. Arbeta degen väl och lägg den i en plastpåse.

Inget svårt men blir väldigt fint, speciellt med 3D-ramen. Jag kommer absolut göra om detta om vi skaffar fler barn. Dessutom kan man göra om det när Josh/barnen blir äldre så man har avtryck från olika åldrar :)

Här ser ni resultatet.


Väggljusstakar

När jag fyllde 25 i somras så fick jag något otroligt snyggt av min kära sambo, nämligen 2 st väggljusstakar i form av tegelpannor som dekorerats genom en teknik som heter "Decoupage", googla det, det verkar sjukt enkelt. Skulle vilja prova på det någon gång, på något ;)

Hur som helst så köpte min kära sambo dessa väggljusstakar på Godsmagasinet i Nynäshamn. Han hade sett att det fanns ytterligare en väggljustake med ett annat motiv. Jag fick hans välsignelse att köpa den sa han. Så ja, då fick man pallra sig ner dit och köpa den. Älskar att gå in dit, de har alltid så mkt fint där :) Är inne varje sommar och kollar :)

När vi fixar ordning i vårt sovrum så ska de hänga där.
Så här ser dem ut iaf :) Den med sjöbodarna är den som jag fick "välsignelse" att köpa ;)









Sjukt snygga eller vad säger ni? Helt klart värda 225 kr/st ;)

Bokstöd

Ja va tusan, jag slänger in ett till inlägg medan sonen är så snäll och låter sin mamma sitta vid datan ;)
Det jag tänkte skriva om nu är mina bokstöd som jag gjorde om några månader innan jag blev gravid med Joshen.

Jag satt och kollade lite på Budera och hittade av en slump två gamla (väldigt fula) brunbetsade bokstöd för 2-3 kr. De kom från ett dödsbo och säljaren ville bli av med dem så fort som möjligt. Klart man ställde upp och hjälpte honom att bli av med dem ;) Tyvärr har jag ingen bild på hur de såg ut innan.

Det första jag gjorde var att skruva bort delar på bokstöden som jag inte ville ha. Sedan skruvade jag åt de övriga skruvarna som höll ihop bokstöden så att de blev lite stabilare. Därefter spacklade och slipade jag dem för att slippa ha gamla skruvhål kvar efter de delar som jag tog bort.

När spacklet hade torkat och jag hade slipat ännu en gång så var det dags att måla. Jag ville ha bokstöden i typ shabby chic stil så då målade jag dem svarta (färgen jag använde heter Allmoge silkematt, Svart) först och sen på med antikvit färg i två lager (Folkart Akrylfärg, Antikvit). Efter det så slipade jag på kanterna för att få den där slitna looken.

Jag ville även att bokstöden skulle få en marin "touch" så då köpte jag två små båtar från Panduro. Dem var färdigmålade och i precis i det skick jag ville ha dem. Så med hjälp av lite trälim så limmade jag fast dem på bokstöden. Sen var det klart! Inget svårt arbete och jag är riktigt nöjd med dem. Nästa steg är bara att fixa en hylla som jag kan ha böcker på så bokstöden kommer till användning ;) Men det kommer det också ;)

Här ser ni iaf resultatet :)



Försökte även lägga in en bild så att ni tydligare skulle få se den slitna looken, men det ville inte bloggen gå med på. Men lite syns iaf. Kan tillägga att färgerna jag använde kommer från Panduro.

Brödlådan

Hejsan!
Ursäkta att jag inte skrivit på ett tag men har haft så fullt upp med annat så då har bloggen fått en kort semester.
Nu ska jag ta mig i kragen och få till ett inlägg.

Ni som följde min gamla blogg minns kanske att jag nämnde min brödlåda som jag gjorde om. Det är väldigt enkelt men blir så snyggt! Min brödlåda som jag har är i trä och kommer från IKEA. Så här såg den ut innan jag tog tag i den.

Bild tagen från Ikea.se

Och nu ser den ut så här.


Det jag gjorde var att slipa den och sen måla den med antikvit färg (Folkart Akrylfärg, Antikvit). Själva texten fixade jag genom att först hitta ett typsnitt och en textstorlek som jag gillade i Word. Därefter skrev jag ut det på vanligt papper och förde över det till OH-papper (kan köpas i en vanlig bokhandel). Med en skalpell (en väldigt vass kniv eller rakbladskniv går lika bra) skar jag ut så att OH-pappret skulle fungera som schablon. När det var klart var det bara att tejpa fast schablonen på brödburken och dutta med en svamp (det kan hända att man får bättra på efter med en liten tunn pensel). Färgen jag valde till texten heter Allmogefärg Mörk Dalablå.
Färgerna är köpta på Panduro. Som sagt det är väldigt enkelt men det gav verkligen brödlådan ett rejält lyft.
Det jag skulle behöva göra med brödlådan är att lacka den. Det gör att den är lättare att hålla ren och färgen håller bättre. Det ska inhandlas nästa gång jag shoppar från Panduro.

Skulle det vara att ni undrar över något så är det bara att fråga, jag hjälper gärna till.

Tidningsställ

Äntligen har jag fått hem det efterlängtade tidningstället som jag vann på Tradera.
Hade sneglat in det länge på Bloominghome och Par courrier men tyckt att priset varit lite för saftigt. Men så dök just det tidningsstället upp Tradera för ca 200 kr billigare (inkl. frakten) och då kunde jag inte låta bli. Vilken tur att jag har en sån förstående sambo. Men nu får jag låta bli Tradera på ett tag för nu har jag hängt där lite för mkt känns det som ;)

Men det är så skönt att vi nu har ett tidningsställ, nu slipper vi förhoppningsvis högarna med papper, kataloger och tidningar som staplats på hög på vardagsrumsbordet och sidobordet.
Dessutom passar det perfekt till den stil vi försöker få till hemma ;)

 

Bilder tagna från Bloominghome
 

Välkommen till min nya blogg!

Hej och välkommen till min nya blogg!
Här kommer jag att skriva om mina pysselprojekt, och hur vi, jag och sambon, försöker inreda vår lilla timmerstuga i marint/lantlig stil.

Denna blogg kommer inte handla så mkt om mitt liv, men det kan säkert smita med små glimtar ibland.

Vem är då jag?
Mikaela heter jag, 25 år gammal, sambo med Patrik och mamma till lille Josh (född 2010-01-06), är även matte till birmakatten Atlas som är 6 år gammal.
Vi bor som sagt i en liten timmerstuga, ute på Torö i Stockholms skärgård. Detta är vårt paradis på jorden.

Ni som vill veta mer om mig kan ju alltid besöka min gamla blogg :)

Hoppas att ni ska finna det jag skriver intressant, kommentera gärna :)

Välkommen hem till oss!

RSS 2.0