Blommor, levande konstverk

Halloj!
Nu var det ett tag sen jag skrev. Men nu har man fullt upp med arbete, dagis, familjen och hemmet. Men vi börjar sakta men säkert komma in i våra nya rutiner. Men pysslandet vilar ännu, men nästa lön funderar jag på att beställa lite grejer från Panduro så jag kan färdigställa mitt senaste projekt.

Men ikväll tänkte jag blogga om ett enkelt sätt att utsmycka sitt hem på. Nämligen med blommor. Att ha vackra blommor i krukor i fönstrena gör så mkt och även en vas med snittblommor kan sprida liv i huset.

Själv så har jag nästan bara orchidéer, vilket jag nog kan tacka min mamma för som väckte mitt intresse för dessa vackra blommor. Min första fick jag av min farmor men på den tiden fick jag den bara att blomma en gång och sen blommade den aldrig mer under den tid som den bodde med mig. Så den fick flytta till min mamma där den trivdes bättre. Sen kom det in nya orchidéer i mitt liv tack vare Patrik, men då gick det bättre att ta hand om dessa vackra blommor då vi bodde i ett bättre, ljusare läge och då lärde jag mig även hur blommorna skulle skötas.

Mina orchidéer får vatten en gång i veckan, oavsett om de blommar eller inte. Då tar jag dem ur ytterkrukan och blötter barken/jorden med rinnande vatten. sedan låter jag blommorna rinna av sig lite innan de åker ner i krukorna igen. Å tro det eller ej, mina orchidéer blommar ofta och mycket! Dock har jag några som vilar lite just nu, bl.a. min favorit som jag fick av Patrik under 2010. Den har så fina blommor när den blommar.
Tyvärr har jag inga bilder på den när den blommar och jag hittar inga bilder på någon liknande på google. Men det är vita blommor med mörklila "dalmatinerfläckar", den är så snygg! Den är min ögonsten av alla orchidéerna här hemma ;) Sen när orchidéerna blommat färdigt och ska vila så klipper jag av blomstängerna men spar ca 20 cm. Sen när den resterande blomstängen har torkat så klipper jag bort den också.

Men här kommer några bilder av de orchidéer som just nu blommar här hemma :)








De är riktiga konstverk :)

Om jag vann på lotto

Så skulle jag lägga pengar på att få ordning här hemma. Framför allt vårt sovrum och det rum som en dag ska bli Joshens rum. Har idag även suttit och dagdrömt på IKEA´s hemsida.

Dessa raringar skulle då få följa hem om jag fick bestämma ;)

Till vårt sovrum:


En snyggare sängstomme än den vi har idag.



STOR garderob med skjutdörrar och spegel, vi har dåligt med klädförvaring i dagsläget.


Till sonens blivande rum:

Denna skulle han få när han blev större i så fall.


Vägghylla till hans sagoböcker m.m. som han har.


Taklampa. I dag finns det ingen belysning i taket.


Lite punktbelysning.


Sen finns det en sak till om jag har varit kär i ett tag på IKEA, dock passar de tyvärr inte in i vårt vardagsrum. Men vill ha-faktorn är hög ändå ;) Dessa vill jag ha ;)


Det bästa med dessa är att de är i vit skinn (vilket ger mkt ljus) och att de är perfekta för barnfamiljer, enligt IKEA ;) Kan det bli bättre, I don´t think so. Men tyvärr passar de inte storleksmässigt här hemma, damn!
Vi måste helt enkelt köpa nytt hus helt enkelt ;)

Alla hjärtans dag

Snart är det alla hjärtans dag och här kommer några pysseltips från Panduro i kärlekstema.


Ett snyggt sätt att slå in gåvan till din käraste.


Alla hjärtans dag handlar inte bara om kärleken till sin käraste utan också kärleken till sin familj och även vänner. Så varför inte ge bort ett vackert armband till sin mamma, syster, dotter eller en god vän?


Kärlekens budskap "kärlek övervinner allt" kan man också smyga in i inredningen på detta enkla och snygga sätt :)


Med hjälp av scrapbook-tekniken så kan man göra riktigt snygga kort att ge bort.


Ett snyggt hjärta att ge bort till någon man håller av :)


Så här snyggt kan man duka :)


Fria på alla hjärtans dag med stil :)


Vem skulle inte bli glad av att få såna läckra tvålar?


Skapa din egna servis, kanske med era viktiga datum och namn? ;)



Vad gäller mitt eget pysslande så ligger det lite på is. Just nu händer det så mkt annat som kommer i första hand, bl.a. lillemans inskolning på dagis. Dessutom börjar jag jobba nästa vecka, så jag vill njuta av min sista vecka som mammaledig med sonen och sambon så mkt jag kan. Därför vilar mina projekt tills vi har kommit in i våra nya rutiner med dagis, jobb m.m.

Tills dess får ni snällt vänta på slutresultaten :)

RSS 2.0