Hyllorna är på plats!

Dock blev det inte hyllorna från Jysk som jag först hade tänkt mig. Istället blev det vita hyllor från Bauhaus eftersom sambon skulle dit och shoppa nödvändigheter medan jag jobbade.
Så igår sparkade sambon och jag igång projektet.

Så här såg det ut innan.

Tog en gammal bild från bloggen, så vi har INTE julsaker framme. Bara så att ni vet ;)
Ville bara visa hur utrymmet vid luftvärmepumpen såg ut innan. För det är nämligen ovanför fönstret vi har satt upp hyllorna. I vårt lilla hus har vi inte plats för vanliga bokhyllor, och ovanför fönstret är ju en död yta som man annars inte använder.

Så här blev resultatet, ignorera vår lampsladd. Vi ska ta tag i den, nån gång ;)


Nu får äntligen mina bokstöd, som jag gjorde för länge sen, jobba :) Jag råkade ta bilden snett, så det är inte hyllan som är sne ;)


Det som är bra med hyllorna är att vi fick bort böckerna från "Josh-zonen" och att vi fick bort saker från vår öppna spis med insats. För ovanpå hade en massa saker som vi inte vetat var vi skulle ha dom hamnat. Vilket har gjort att det sett stökigt ut plus att man inte sett vad som har stått där för alla prylar. Men tack vare hyllorna fick många utav sakerna en ny plats i vårt hem :)


På denna gamla bild så ser ni hur mycket prylar vi har haft där uppe.

Så här ser det ut nu.

Lite skillnad om man säger så. Ljuslyktan följde med huset. Måsen är köpt på Hedlandet i Mariefred. Glasprynadssaken är arvegods efter Patriks morfar, det är en gubbe med ett fiskespö på. Passar min fiskegalna sambo. Sen ser ni mitt lilla ankare som jag målade svart för något år sen :)
Nån gång skulle vi vilja fixa ett till plan ovanpå kaminen. Då får man lite olika nivåer så man faktiskt kan se vilka saker som står ovanpå. Även om det är färre prylar där nu så skymmer de fortfarande varandra.

Vad tycker ni om vår lösning?

Sten som ljushållare

Detta projekt vet jag inte vad jag ska tycka om det. Men jag ville iaf göra det. Det är väldigt enkelt och går rätt snabbt. Jag får väl se det som en övning antar jag.

Detta har jag satt ihop. Stenen kom min kära sambo hem med. Snäckorna, stenarna och korallerna hade jag redan hemma. Fäste snäckorna m.m. på stenen med superlim.




Jag försökte öva på min frihandning, inte så lyckat att göra det på en ojämn sten. Men rätt bra blev det.

Patrik tyckte att jag skulle måla stenen vit, men då tyckte jag att stenarna, korallerna och snäckorna skulle försvinna i den vita färgen. Därför valde jag att ha den naturell trots att den är rätt mörk.

Vad tycker ni om detta?

Glasunderlägg

Prisa gud! Vi har internet igen i hemmet! Dock är det via gamla laptopen, vår nyaste vill inte samabeta ännu. Men iaf, vi har internet. Så nu kan jag visa er mina glasunderlägg som jag har fixat till.

Först köpte jag omålade 12 st underlägg från Panduro. Så här såg de ut innan jag tog tag i dem.

De såldes i 2-pack, så jag köpte 6 st förpackningar.

Sedan målade jag dem i vitt, 6 st valde jag att ha svart ram på för att variera mig. Därefter köpte jag servetter från vår vanliga mataffär som jag limmade/lacka dit med mitt decoupagelim/-lack.

Här ser ni slutresultatet.

Patriks betyg blev: Skitsnygga! Det är alltid lika kul när han uppskattar det jag gör :)

Det enda som var pilligt var att få till servettbitarna. Men jag gjorde så här att jag först gjorde en mall i rätt mått i lite hårdare papper. Sedan la jag mallen över servetten och skar försiktigt ut bitarna med en rakbladskniv. Självklart hade jag en skärbräda under ;)

Nu har ni sett mina glasunderlägg. Nu ska jag lägga upp nästa projekt på bloggen :)
Man får passa på när resten av familjen sover en stund och nu när vi äntligen har internet ;)


Senaste projektet är klart!

Dock kan jag inte blogga hemifrån, eftersom blixten slog ner hos oss, så jag kan inte få upp inlägg med bilder och sånt hemifrån. Dock kanske jag kan ordna det från jobbet, måste bara tanka över bilderna på mitt usb-minne.
Får se om jag kan få till det under veckan.

Patrik gillade iaf det jag hade gjort nu. Själv blev jag rätt nöjd också, men jag är alltid självkritiskt när det gäller mina projekt. Men som sagt, ska försöka få upp det på bloggen så ni alla kan se vad jag har hållt på med sedan väggljusstaken ;)

Igår drog jag igång med ett nytt projekt, som jag kanske färdigställer ikväll. Det var av ett enklare slag ;)
Sen igår så påbörjade jag ytterligare projekt, har så mkt inspiration och idéer just nu så jag vet knappt vart jag ska ta vägen ;) Kul att ha en så period för en gångs skull. Får se hur mkt tid jag kan få över till pysslandet bara ;)
Det senaste projektet är för övrigt till Josh, tror det kommer bli bra :)

Nu vet ni iaf hur det gör för mig och bloggen :)


Det händer mycket just nu

Tyvärr så har jag haft fullt upp så jag har inte hunnit färdigställa mitt nuvarande projekt. Men ska försöka få lite tid till det ikväll. Som rubriken lyder så händer det mycket just nu och det i sin tur gör att bloggen och mina projekt vilar. Bl.a. har vi haft fullt upp med huset, bl.a. fasaden, plus att vi har lämnat in en ansökan om att få glasa in en del av vår altan. I vårt område är de så stränga med vad man får och inte får göra, men vi hoppas, hoppas, hoppas att de ska godkänna det hela. Det är vad vi väntar på just nu, pengar och allt sånt är annars klart, det är bara ett "OK" som saknas ;) Det vore så skönt att få glasa in en del av altan eftersom vi inte har en ordentlig hall, vi kliver liksom rakt in i vårt vardagsrum. Vilket är lagom roligt på vintern när man drar med sig snö in i huset. Det utrymmet vi vill glasa in ska fungera som en "kallhall", så man kan ha barnvagnen, lite skor och sånt där. Då slipper vi ha allt sånt precis innanför ytterdörren istället. Jaja får se vad kommunen säger...
Får vi ett ok så kan ni ge er på att inglasningen kommer att komma upp på bloggen sen ;)

Just nu kryper det i fingrarna på mig, vill fixa lite grejer hemma, bl.a. fixa två hyllplan så man kan få upp böcker och sånt på. Våra böcker ligger just fortfarande i högar sen vi flyttade in i huset. Såna saker kan jag frustera mig på, för det gör att det alltid ser så himla stökigt ut. Men jag har spanat in denna på Jysk, tycker att de är helt ok och priset svimmar man inte över, 149 kr för det större hyllplanet och 99 för den mindre varianten. Den på bilden är det större :)


Bild tagen från jysk.se

Men hyllplanen kommer jag nog fixa vid nästa lön, om vi inte får en massa oväntade utgifter som vi fick denna månad. Bl.a. ska ena bilen lagas och sen så slog blixten ner i vår dator häromdagen och sabbade troligen vårt nätverkskort och vårt router (eller modem). Vi hörde hur det mullrade till på avstånd, det var tillräckligt långt bort för att vi inte skulle vara oroliga iaf. Kort därefter dundrade det till ordentligt och det blixtrade till från vårt telejack och vårt stackars data som stod på fick ta smällen. Sonen som aldrig varit vaken när det åskat så högt fick panik, lilla älsklingen. Så det var lite lätt kaos hemma.

Så nu vet ni iaf varför det är lugnt på bloggen. Men som sagt, jag ska försöka pyssla lite ikväll. Får se hur långt jag kommer ;)

Ha det bra i ösregnet :)


RSS 2.0