Förberedelser inför julen 2013

Ja jag vet att det bara är oktober men jag har redan köpt två saker som vi ska ha här hemma när det är dags att juldekorera.
 
Det första jag har köpt är en vätte som heter Rolf och den kan man köpa på mitt jobb för 50 kr. Jag blev kär i honom så fort jag öppnade kartongen där han och hans kompisar låg när jag skulle till att packa upp dom på jobbet :) Så han fick helt enkelt följa med mig hem när personalen fick möjligheten att handla :)
Han ska få bo under julgranen med svärmors julgris som är dekorerad med halm.
 
Visst är han söt?! :)
 
Sen har jag nu beställt en ny julgardin till sonens rum, då den jag köpte förra året från jotex inte klarade av en tvätt (trots att jag följde tvättanvisningarna) utan blev alldeles flammig och ful. Så den fick åka i soporna.
Sonens nya gardin har jag beställt från Hemtex, och jag hoppas att det är bättre kvalité på den. Men Hemtex brukar ha bra kvalité på sina varor :) Vi har ett Hemtex här i kommunen men jag valde att beställa ändå då det inte alltid är så att de har samma saker på lager som på webshopen. Men jag slapp frakten genom att välja att jag vill hämta gardinen i butiken, så jag behövde bara betala 99 kr för gardinen, som hittat! :)
 
Jag måste erkänna att jag tycker att denna är så mkt snyggare än den jag köpte förra året :) Får bara hoppas att sonen kommer att gilla den också :)

Det här året kommer det bli roligare att fira jul än vad det var förra året, då hade jag nyligen blivit arbetslös och oroade mig mkt över framtiden. Nu har jag mitt nya jobb, som är väldigt roligt även om man sliter hund just nu. Men det ska bli skönt när vi får våra 5 veckorsscheman och går ner till våra 75%. Då får jag äntligen umgås med familjen igen. De får tyvärr inte se så mkt av mig när jag jobbar, typ bara en timme om dagen. Dock är jag för närvarande hemma med sonen då det igår visade sig att han har fått vattkoppor! Han har varit så trött och stundvis gnällig, och vi som trodde att det var p.g.a. hans förkylning (så vi har varit hemma sen i måndags), så var tydligen inte fallet. Jag började även tro att han var helt immun mot vattkoppor då han har blivit utsatt för smitta av sin ena kusin två gånger och på dagis två gånger, utan att han har insjuknat. Men lagom tills man fått jobb och butiken äntligen har öppnat så får han vattkoppor. Inte den bästa tajmingen men sånt här kan man ju inte styra och jag har tur att ha en förstående chef som själv har ett barn i dagisålder. Men till helgen kommer jag vara tillbaka på jobbet igen och sen får Patrik och jag prata ihop oss om hur vi löser nästa vecka.
Men vi kommer säkert fram till en lösning som fungerar för oss och sonen. Den lille stackaren är alldeles prickig men på gott humör. Med hjälp av Poxclin, svala duschar och att få vara nakenfis så verkar han inte lida allt för mkt av kopporna och det är ju tur det.
 
Nu ska jag röja upp lite här hemma, får passa på medan man är hemma :)

På min önskelista

Sorry att jag inte har bloggat på ett tag, men mitt nya jobb tar så mkt tid och energi från mig just nu. Den lilla ork och tid jag har kvar efter hästpassen (som är på minst 11 timmar och uppåt) går till min familj. Därför ligger bloggen långt ner på min prioriteringslista. Men nu fick jag en lucka eftersom vi har haft sjukstuga här hemma idag, just nu härjar förkylningar här, så det fick bli en dag hemma istället.
 
Hur som helst när vi var i Rhodos, Grekland, så hade jag köpt med mig några inredningstidningar för att ha något att läsa under semesterveckan. En dag så fann jag en bild på en så otroligt vacker vas, den heter "Dagg" och kommer från Svenskt Tenn. Och vill ha-begäret väcktes på en gång men slocknade lika fort när jag fick se prislappen, 2500 kr! Gulp! Då kände jag att det fick vara. Men så ikväll fick jag reda på att Mio säljer en kopia av vasen för 349 kr, som hittat! Dock är originalet utan tvekan snyggare men ibland får plånboken bestämma. Så vem vet, jag kanske unnar mig en sån inom snar framtid.
 
Så här ser vaserna ut.
 
 
 
Bild tagen från google.se
 
Och så här ser kopian ut när den är i sitt rätta element, och då tycker jag faktiskt att den ser helt ok ut.
 

Bild tagen från google.se
 
Nu ska jag fortsätta med tvätten och andra göromål, för i morgon är det dags för jobb och dagis igen.

RSS 2.0