Sonens födelsedagspresenter

Herregud, tänk att sonen fyller 1 år om mindre än 8 dagar! Å vi som nyligen har kommit hem från BB, eller ja, det känns så iaf ;)

Hur som helst, vår lilla älskling har redan fått två födelsedagspresenter, köpta på Jysk för övrigt. De var för stora för att gömma, plus att han inte är stor nog att förstå att det snart är hans födelsedag, och allt ståhej som kommer med det. Så han fick dem idag, dessutom var han ju med när jag köpte presenterna ;)

Nu till saken, det han fick var en stor leksakslåda, inte så kul kanske men nödvändigt, då den han har är (efter alla julklappar) för liten. Så här ser den ut. Det syns kanske inte så bra men den är blå med limefärgade detaljer.



Väldigt rymlig och praktisk med sina hjul. Sonen var direkt fram och röjde med den efter att leksakerna hade hamnat där :) Sen ju mer leksaker han får, så kan man bara pallra sig till Jysk och inhandla fler. Men just nu räcker det med en ;)

Sen fick han även en barnfåtölj. Först hade jag tänkt köpa en som var formad som en bil. Mamma hade sett en när hon hade varit på Jysk. Men när jag fick se den idag så såg jag på en gång att den var gjord för större barn. Den var väldigt hög, det s.k. "ryggstödet" var smalt och inte så mkt till ryggstöd då det var väldigt mjukt. Sen hade den inga armstöd vilket betyder att Josh skulle drulla ner 20 ggr om dagen från den om jag köpte den.
Istället hittade jag denna.


Den ljusblåa med en kungakrona på (istället för "Princess"-broderiet) fick följa med hem. Josh har provsuttit (och provklättrat på) den och den verkar ha blivit godkänd. Även Atlas har provlegat i den och godkänt den. När vi fixar ett eget rum till honom så hamnar dessa ting i hans rum. Men tills dess får de bo i vårt vardagsrum.


Vad gäller mitt pysselprojekt så håller jag på och fixar det sista på den. Kanske blir jag klar i morgon, om tiden räcker till ;) Så håll ut lite till! ;)

Pyssel pågår!

God fortsättning! Hoppas att ni alla har haft en underbar jul med era nära och kära. Det har jag haft :)

Precis som rubriken avslöjar så jobbar jag just nu med ett projekt. Behöver bara lite hjälp av min karl så jag kan färdigställa det. Dock kom han hem i morse och var råförkyld, och ni flesta vet ju hur karlar är när de är förkylda. För se om han orkar hjälpa mig fast han "ligger inför döden" ;)
Hoppas att ni orkar ha tålamod ;)

Angående typograflådan som jag köpte till Patrik så blev han jätteglad för den. Han fick såklart bestämma om jag skulle måla om den eller om den skulle få vara i orginalskick. Patrik bestämde att den ska få vara i orginalskick, helt ok för mig för den är fin som den är. Dock måste vi göra om några utav facken då vissa av Patriks typer inte riktigt får plats i dagsläget.

Nej nu ska jag komma igång med dagen, sonen och jag kan ju inte gå i pyjamas hela dagen, hmm eller kan vi? ;)

Typograflåda

I går kväll så fyndade jag en typograflåda eller "kast" som det även kan kallas för.
Min kära sambos avlidna morfar hade ett eget tryckeri. När han sedan avled så fick Patrik ärva grejer från tryckeriet (Svärmor, kan man kalla dem för stämplar? Kan inte den tekniska termen på dem). Dessa små och väldigt fina "stämplar" fick Patrik tillsammans med en liten typograflåda, tyvärr är den lite för liten så alla får inte plats i den.

Men för någon kväll sen så hittade jag av en slump en större typograflåda på Tradera. Å jag kunde inte låta bli att köpa den till Patrik. Tycker att min hårt arbetande sambo ska ha en värdig och rymlig plats för sina "stämplar" som han håller så kärt. Nu är den iaf betald och klar. Väntar bara på att den ska hitta hem :)







Sen är frågan, ska jag låta den vara i det skick den är i nu eller om jag ska måla den vit. Det får jag klura på.

Förresten, nu är det bara 4 dagar kvar till jul, mys!

Fjärde ljuset tänt

Så där då var det sista ljuset tänt i staken. Mindre än 5 dagar kvar till jul nu.



Dock har jag noll helgkänsla då Patrik har jobbat hela helgen. Han jobbar sitt sista pass i natt och är ledig fram till natten mot jul. Sen är det full fart till efter nyår tror jag. Så det känns som om helgen har varit vanlig vardag för mig. Men man får trösta sig med att det blir ett ordentligt klirr i kassan efter detta. Men visst saknar man Patrik något sjukt mkt, men vi får ta igen det sen.

I veckan som kommer nu så ska jag försöka ta mig in till Nynäs bl.a. för att hämta mitt paket från Panduro. Ska bli skönt att börja pyssla igen. Jag kommer behöva något att sysselsätta mig med om Patrik är i väg och jobbar på kvällarna. På dagarna håller ju Josh och sysslorna mig igång, det är på kvällarna det går långsamt om Patrik jobbar och Joshen sover.

Här om kvällen surfade jag runt och hittade en tjej som gör så coola tavlor (kommer tyvärr ej i håg vilken sida jag besökte). Blev väldigt inspirerad faktiskt. Dessutom hittade jag en tavla som verkligen talade till mig och på något sätt får mig att tänka på min svärmor. Kanske för att hon älskar just änglar ;) Så igår när det kliade som värst i fingrarna så satte jag mig ner och började skissa med blyerts. Men det blev inte ens i närheten så snyggt som tavlan. Men så är det en stor skillnad mellan att måla med färg på en duk och skissa med blyerts på ett papper. Är bra sugen på att införskaffa en duk och färg och måla lite. Skulle vara kul att prova på iaf :)

Här har ni tavlan som fångade min blick :)


Jag gillar såna här tavlor. Gillar även tavlor som är lite emo, lite mörka på något sätt. Men det skulle inte passa in i den stil vi har här hemma. Men det är vackert att titta på. En konstärinna som jag tycker gör häftiga tavlor är Lisa Rinnevuo. Jag gillar hur hon använder vackra meningar som en ram runt sina verk.

Nej, nu ska jag nog ta mig ett glas med kall apelsinglögg. Sitter även och väntar på att säsongens sista "Gossip Girl"-avsnitt ska släppas på kanal5.se/play. Det är svårt att titta på sånt när Josh är vaken, så då tittar jag på nätet efter att han somnat istället :)

Trevlig 4:e advent på er!

Inspiration och beställning från Panduro

Härom kvällen så beställde jag hem några smågrejer från Panduro, så jag kan slutföra ett utav mina projekt som har blivit liggande i något år. Känner att jag behöver något att pilla med just nu, det kliar i fingrarna plus att pysslandet är som terapi för mig. Ibland känner jag att jag behöver skingra tankarna lite.
Ni kommer att få se förhoppningsvis inom snar framtid mitt aktuella projekt :)

Sen sitter jag och letar inspiration bland lite olika pysselbloggar. Hittar en del som jag spar till ett senare skede ;)
Bl.a. har jag hittat en tjej som gjort glasunderlägg av vanliga plastpärlor, ni vet såna där små plastcylindrar i olika färger som man höll på med som barn. Man satte fast dem i ett mönster på en pärlplatta med piggar. När man var klar så strök man med strykjärnet så pärlorna smälte ihop på ena sidan. Minns ni dem? Det tipset har jag sparat ner och vem vet, kanske kommer det upp på den här bloggen i framtiden ;)

Ett annat bra sätt att hitta inspiration är såklart Google. Det är ett sökmotor som jag använder dagligen till allt, klart det bästa sättet att hitta det man söker. Annars brukar jag även hänga på Panduro där de har inspirationsbloggar.

Med det här inlägget försöker jag väl säga att ni kan vara lugna, det kommer upp lite pysselinlägg inom kort ;)

Tredje ljuset tänt

Nu mina damer och herrar så börjar vi närma oss julen på allvar, mysigt :)



Igår var vi på Skansen med mina föräldrar, väldigt mysigt. Vi kom hem med en supermysig mössa till mig, ett par sköna tumvantar till Patrik. Sen fick vi även med oss rökt vildsvinsbog och rådjursfiol. Väldigt gott.

Vad gäller pyssel och inredning så går den delen fortfarande på sparlåga, men som sagt, efter jul kanske jag drar igång igen. Men just nu har jag fullt upp med annat så då räcker tiden inte riktigt till :(

Trevlig tredje advent! :)

Andra ljuset tänt

Så var det andra advent :)



Tyvärr går bloggen på sparlåga just nu, det händer lite för mkt runt omkring för att jag ska kunna sätta mig ner med mitt nästa projekt och färdigställa det. Men efter all julstress m.m. så borde jag vara igång igen.

Hoppas att ni kan ha tålamod med mig ;)

Trevlig andra advent!

RSS 2.0