Kvadratsmart

Jag älskar IKEA´s kampanj som heter "Kvadratsmart". Man får många bra idéer när man sitter och kikar på hemsidan. Vi som bor i ett litet hus med dåliga förvaringsmöjligheter (än så länge, vi hoppas att kunna ändra på det nästa sommar) och får tillämpa metoden "compact living" så känns kampanjen absolut intressant.

En sak som jag saknar är en plats för vår bärbara dator. I dag står den på soffbordet vilket inte är så lämpligt då vi har en son som börjar närma sig två år och som ÄLSKAR att pilla på datorn. Vet inte hur många ggr som han har aktiverat funktionen "tröga tangenter", bytt språk på tangentbordet, startat konstiga program som jag inte ens visste fanns i datorn m.m. Så i framtiden skulle jag vilja ge datorn en egen plats där den får vila från sonens flinka fingrar ;)

IKEA erbjuder nu genom kampanjen Kvadratsmart dessa lösningar (fler finns på hemsidan) som kanske kan bli intressanta för oss i framtiden.







Denna med skåp under är väldigt praktiskt för att man kan stuva under några små prylar i skåpet.




Bilder tagna från ikea.se

Väljer vi i framtiden alternativ ett så måste vi ordna någon väggförvaring för kuvert, frimärken, papper m.m. För den lösningen vi har idag kommer inte fungera i längden.

Det är lite kul att försöka klura ut lösningar till de problemområden som vi har hemma ;)

Pippi på barnrum

Vi har som plan att fixa i ordning Josh rum (och även vårt sovrum) nästa vår/sommar. Sen Josh föddes så har både jag och Patrik bollat idéer om hur vi vill ha rummen och redan nu så inreder jag Josh rum i huvudet.
Av någon konstig anledning så har jag snöat in på ugglor. Jag har redan nu fixat ugglor som jag ska rama in och senare hänga upp i hans rum. På Jotex har de även en otroligt söt uggleserie.

Kolla så sött!



Bilder tagna från Jotex.

Om jag senare ska beställa något från Jotex så får det just nu bli hängaren, textiler har jag redan till Josh rum.



En annan grej som jag tror att sonen skulle uppskatta är en sån här matta, bil-/motortokig som han är ;) 

Bild tagen från Jysk.


Så här håller jag på i mitt huvud och planerar, det är rätt kul ;) Längtar redan tills det är dags att sätta i gång ;)

Jul i september

Idag upptäckte jag att Jotex nu har lagt ut sitt julsortiment. Lite för tidigt att tänka på julen kanske men det mycket fint som de har lagt ut. Nästan så man tycker att det är synd att man redan har alla julgrejer som man behöver ;)

Älskar den nya gardinserien som har kommit :)





Ja, jag har ljusstake-/ljuslyktesjukan, har alldeles för många för mitt eget bästa. Men det är så fint :)
Denna "sjukdom" har jag ärvt av min mamma ;)

Synd bara att jag är den enda i huset som dricker glögg, Patrik dricker bara glögg ibland och är inte lika förtjust i det som jag är ;)

Älskar allt som har Shabby chic-vibbar :)




Sen upptäckte jag idag när jag satt och korrekturläste om ett objekt som vi har till salu på företaget att en av våra kunder har mitt drömbord. Det är en av fördelarna med att arbeta som fastighetsmäklarassistent, man får se hur andra inreder sina hem (när man tittar på bilderna som ska läggas ut på nätet). Det händer att jag får inspiration från våra kunders boenden ;) Men hur som helst, det var kul att se bordet och kunden hade inrett sitt vardagsrum SÅ snyggt och jag är helt klart avis på deras bord och vardagsrum ;)


På´t igen!

Jaha ja, det blev inte så mkt till pyssel under förra veckan då sambon arbetade natt. Jag fick helt enkelt prioritera annat. Men jag hoppas att jag ska kunna pyssla nånting under veckan. Viljan finns men tiden känns knapp just nu. Men som sagt jag hoppas att jag ska komma igång igen med det projekt jag har just nu, för jag tror att det kan bli bra i slutändan ;) Kliar i fingrarna gör det iaf.

Hoppas att ni kan stå ut :)

Sen har jag lite problem med skript på min blogg. Som ni som använder Internet Explorer kanske märkt av. Men jag håller på och utreder vart felet kan ligga. Men med lite tur så är det snart åtgärdat och ni kan fortsätta att njuta av mina inlägg här på bloggen. 


Update:
Det var min Gilla-knapp för FB som spökade. Fick bita i det sura äpplet och ta bort den. Surt sa räven men hellre det än en blogg som bara hänger sig. Nu kan ni iaf besöka bloggen som vanligt :)

Grattis bloggen!

Grattis på födelsedagen min fina lilla blogg. Idag för ett år sen satt man hemma, mammaledig med lilla sonen, och kom fram till att jag saknade att blogga. Dock ville jag inte blogga om mitt liv som jag gjorde innan sonen föddes, nej jag ville blogga om mina intressen istället. Så det fick bli en pyssel- och inredningsblogg :)

Vad gäller pyssel så håller jag på med ett projekt just nu. Dock hade det fått vila lite eftersom jag har haft annat för mig som var viktigare d.v.s. vara med familjen och sköta om hemmet. I helgen målade jag även klart runt våra fönster och vår ytterdörr, SÅ SKÖNT att man slipper det på ett tag och snyggt blev det också. Och jag verkar ha valt rätt tid att måla också för nu verkar hösten ha dragit igång på allvar. Idag ÖSER det ner utanför. Är glad att man slipper vara ute, sonen måste vara överlycklig på dagis, han lär ju hoppa i en hel del vattenpölar idag. Thank god for regnkläder och gummistövlar ;)

Sen i helgen så blev Josh med en underbar ugglemössa, gjord av självaste Mumari och igår damp den ner i vår brevlåda. Den satt perfekt på Josh och är hur snygg som helst. Den kommer användas flitigt, dock inte på dagis. Där får sonen ha en annan mössa ;) Kika in hennes blogg, där finns det bilder på hennes fina ugglemössor, tänk om man kunde skapa något så fint i garn. Men det kan jag inte, trots många timmar på syslöjden i skolan (allt jag stickade såg mer ut som fisknät). Det är därför jag helst jobbar med trä, som är mer min grej ;) Dessutom är jag helt fast i hennes blogg nu, jag besöker den så fort jag är ute på nätet och jag följer henne även på FB :)
Som sagt, kika in hennes blogg, ni kommer inte ångra er :)

Nu jobbar Patrik sitt hästpass igen, så ikväll hoppas jag att jag kan få till lite pysseltid, känner hur det kliar i fingrarna ;)

Ha det bra i regnet!

RSS 2.0