Två nya kategorier

Så där, då har man fixat lite med bloggen. Jag har lagt till två nya kategorier så att ni (och även jag själv) lättare kan gå tillbaka i bloggen och lättare hitta t.ex. gamla pysselprojekt. Kategorierna är "Inredning" och "Pyssel".
 
Nu ska jag tvätta av mig sminket och bädda ner mig med spikmattan.
 
Sov gott!

Joshens rum

Nu mina damer och herrar kan jag äntligen presentera några före- och efterbilder på sonens rum.
Sovrummet lägger jag upp senare då sambon jobbar natt och har nu reserverat sovrummet.
 
Är otroligt stolt över min sambo som har jobbat så hårt hela sommaren, och TACK till alla som har hjälpt oss under renoveringen. Hela familjen är väldigt nöjda rummen.
 
Det som är kvar i sonens rum är att få upp några hyllor, fler tavlor och sånt. Men jag kommer att uppdatera lite om det vart eftersom vi fixar dom detaljerna :) Men i det stora hela är rummet färdigställt :)
 
Så här såg det ut innan, hej bastu-känsla!
Mörkt och trist, det fanns ETT eluttag i hela rummet och ingen möjlighet till takbelysning. Detta rum hade vi som förråd fram tills renoveringen startade. Rummet var alltid svinkallt vintertid och under renoveringen upptäckte vi två små hål i väggen mot baksidan. Man såg rätt ut i naturen genom dessa, inte undra på att det var kallt. Dessutom var båda rummen dåligt isolerade vilket inte gjorde saken bättre.

Väggen mot vardagsrummet.
 
Mot vardagsrummet.
 
Det fula, målade golvet i färgen aprikos/rosa. Golvet var dessutom ISKALLT vintertid.
 
 
 
Och så här blev det efteråt.
 
Ljust och fräscht, lite skillnad va? Rummet är litet men vi har försökt utnyttja ytorna så gott det går. Sen kommer det som sagt upp lite hyllor på den vägg där vimplarna sitter. Vi har även blandat gammalt och nytt, t.ex. lampan under sängen kommer från mitt barndomshem, sänglampan är Patriks gamla och bokförvaringen som jag gjorde om följde med huset, gardinerna är beg och kommer från Tradera :)

Katten fick vara med på ett hörn också.
 
Väggen mot vardagsrummet. Lite gosedjursförvaring fick vi till också :)
Och nej, vi valde inte blå färg för att vi har en son, utan för att vi alla tre gillar färgen :)
 
Leksaksförvaring under sängen och en myshörna. Vill sonen ha mer golvyta så är det bara att flytta bort sakerna under sängen.
 
.
Myshörnan :) Vi valde ett mörkt (för att bryta av från det vita) och väldigt slitstarkt golv, det behövs när man har barn. Vi har samma golv i sovrummet också :)
 
Klädförvaring och bokförvaring :)
 
Ugglehängaren där sonen har sin pyjamas, målarförkläde och bakförkläde (som för närvarande hänger på tork) och sin ryggsäck (som just nu är på dagis). Den sitter i sonens höjd så att han själv kan hämta och hänga tillbaka sakerna :)
 
Så där nu har ni sett sonens rum, hoppas att ni gillar det :)
 

Räkningar

Räkningar är aldrig kul att ha att göra med, men ibland är dom ett nödvändigt ont. Men här hemma saknar vi en förvaring för våra räkningar, vi lägger i dagsläget våra räkningar i en hög på en av våra små högtalare. Men det skulle se mer organiserat om vi hade en annan lösning.
 
Jag har hittat en förvaring som jag tycker ser stilren ut, får se när jag känner att vi kan unna oss den.
Märket heter ExMez som har flera produkter i samma stil, bl.a. brevställ och pennförvaring.
 
Här är räkningstället som jag suktar efter :)
 
 
Snygg va? :)

Nya soffan

Sorry bloggen, men jag har haft fullt upp. Trodde inte att livet som lyxhustru skulle vara så späckat. Bilder på rummen har jag inte heller fixat, men snart så ;)

Byrån håller jag fortfarande på med, men snart är den klar och då får jag äntligen lite mer ordning hemma :)
 
Men nu mina damer och herrar, kan jag äntligen visa er hur det blev med den nya soffan. I framtiden ska vi fixa ett nytt soffbord då det andra är i fel stil och passar inte ihop med nya soffan. Men det kommer när det kommer :)
 
Här får ni en stökig före-bild, kom på att en sån behövdes i samma veva som vi skulle montera ihop den nya. Tyvärr får ni stå ut med mobilbilder då vi inte hade systemkameran tillgänglig just då.
 
 
 
Och så här ser det ut nu, och ja jag är medveten om att tavlan hängde snett ;) Sonen fick vara med på ett hörn också.
 
Vi är sååå nöjda, man sitter så skönt och nu är det här hörnet så mkt ljusare och hela familjen kan sitta tillsammans utan att sitta på varandra :)
 
Nu ska jag njuta av att få ha soffan alldeles för mig själv ;)
 

Slipa, slipa...

Ja då har man påbörjat projekt "Måla om byrån", i dag har jag börjat slipa av den. Har bara 3,5 låda kvar sen kan jag äntligen börja måla. Det är så mkt roligare än att slipa, speciellt när byrån är täckt av brun bets som sitter som berget. När jag började slipa så tog jag först ett halvgrovt sandpapper, men efter att ha slipat en stund så blötte jag fingret och drog det över den yta jag hade jobbat på, inte en enda skråma syntes. Så då fick jag ta det grövsta sandpappret, då släppte äntligen betsen. Så nu ska jag bara slipa färdigt så jag kan grundmåla i morgon när Joshen är på dagis, sen kan jag fokusera på jobbsök m.m. fram tills det är dags att hämta hem sonen :)
 
Nu ska jag mysa med sonen en stund :)

Nu börjar vi få det fint :)

I dag var det min första dag som "lyxhustru", och dagen har gått i ett sen jag klev upp i morse. Så om ca 45 min ska jag bädda ner mig i soffan framför "Revenge", sedan ska jag släpa min trötta kropp till sängs. Men i dag så kunde jag iaf hämta ut zinkhuset i Nynäs, kan meddela att även med den så är jag sååå nöjd ;)
Den är i härligt sliten shabby chic-stil, en stil som jag går i gång på men i lagom mängd :)
 
Så nu längtar jag ännu mer tills jag är klar med byrån så zinkhuset kan ställas på plats med ett litet värmeljus i :)
Och byrån kan äntligen få fyllas upp med prylar som i dag saknar en ordentlig plats ;) På så sätt får vi ännu mer ordning här hemma och jag får ro i sinnet ;)
 
När jag ändå var ute och for så passade jag även på att handla lite mer vit färg på Flügger så nu har jag garanterat tillräckligt med färg för att få byrån vit och fin :) Och projektet ska sparkas i gång nästa vecka :)
 
Nä nu får sminket åka av och pyjamasen på :)

Zinkhus

Min underbara sambo lät mig få köpa ett litet vitt zinkhus att ställa på vår snart ommålade byrå,
Den kommer göra sig riktigt bra på byrån tror jag. Har länge velat ha ett zinkhus men inte vetat vart jag ska få plats med ett. Men nu har vi ju byrån som känns lite naken och så råkade jag springa på ett zinkhus från Ib Laursen lagom stort för ett värmeljus, vilket är helt perfekt. Så det klickade jag hem från Ruch.se :)
 
Det vita huset på bilden är det som är på väg hem till oss, lycklig :)

Världens bästa sambo

Tror ni att jag fick tid till att fota våra rum? Nix, så fröken får bättra sig och försöka ta sig tid. I går kväll kom jag på att jag inte hade lyckats fota i helgen, men då var det mörkt och sonen sov. Vill ju helst ta dagsbilder då "före"-bilderna är tagna i dagsljus och sen gör sig rummen bättre då :)
Men man börjar känna sig mer och mer hemma i rummen, Josh älskar sitt lilla (compact living-) rum :)
 
Patrik och jag trivs väldigt bra i vårat sovrum också, jag trivs så bra att jag t.o.m. försov mig i morse ;)
Tydligen hade jag stängt av mobilen och somnat om (vilket aldrig händer), sonen som i vanliga fall vaknar i ottan sov gott han med tydligen (då passar det med en sovmorgon minsann). Så när Patrik kom hem en timme efter att vi skulle ha gått upp så fick vi eld i baken ;)
Men eftersom jag har en sån snäll sambo så fixade han välling, fixade i ordning sonen, matade Atlas och fixade min matlåda medan jag bara behövde fokusera på att fixa till mig själv. Hör och häpna, vi kom i god tid till dagis och jobbet :) TACK VÄRLDENS BÄSTA SAMBO! ♥
 
Så nu sitter jag här på jobbet och har påbörjat dag ett av två kvarstående arbetsdagar på företaget. Själva företaget kommer jag inte sakna utan det är mer känslan av att ha en arbetsplats att gå till och arbetsuppgifter att sysslsätta sig med. Jag har ju arbetat sen jag var 15-16 så att snart stå utan jobb känns väldigt konstigt. Men det löser sig, ekonomiskt så klarar vi oss men självklart vill man ju vara med och dra sitt strå till stacken. Men, men det löser sig alltid :) Ser fram emot att få uppleva nya äventyr, vart jag nu hamnar :)
 
Nästa vecka när sonen är på dagis några timmar (vill inte att han ska lida socialt för att jag är utan jobb så han får gå några timmar fördelat på 3 dagar i veckan), så ska jag passa på att ge blod, jobbsöka och måla om byrån :) Det är tre saker som kan vara svårt att göra med en son i släptåg så då får man passa på när man har bf :)
 
Bilder på rummen och byrån kommer alltså upp inom kort :)

Så nöjd!

Som skrivet, i går kunde jag hämta byrån som jag gått och väntat på. Kan meddela att jag blev glatt överraskat, den motsvarade mina förväntningar OCH den var faktiskt snyggare än på bilden. Den passar sååå bra på den plats som jag hade i åtanke för den, nästa steg blir till att måla om den till vit. I dagsläget så är den brunbetsad, vilket inte passar så bra med resten av inredningen. Men jag tror faktiskt att den kommer bli galet snygg i vitt. Ja, något måste man väl sysselsätta sig med sen när man officiellt blir arbetslös (eller som Patrik har kallat det för, lyxhustru).
 
Sambon blev även glad för sin väggförvaring, nu gäller det bara att få upp den så den kan få komma till användning ;) Den kommer att få hänga över byrån, där den faktiskt gör sig väldigt bra :)
 
Vad gäller mitt löfte om bilder på våra rum så kan det hända att ni får vänta till nästa vecka, för i dag har jag knappt varit hemma och i morgon är det full fart igen. Men jag tror att ni överlever ;)
 
Ha en fortsatt trevlig helg!

Älskar snabba leveranser!

I går fick man sms om att paketet från Bluebox fanns att hämta ut, och då la jag beställningen i förrigår. Bra jobbat Bluebox! Tyvärr hade jag fullt upp i går efter jobbet (intervju och hämta bil på verkstad) så jag hämtade paketet nu på morgonen efter att ha lämnat sonen på dagis. Så nu får vi äntligen lite mer ordning hemma.
 
För er som har väntat på bilder på vårt sovrum och Joshens rum så kan jag meddela att jag planerar att lägga ut bilderna i helgen. För nu är kameran upphittad igen ;) Vi har lite småfix kvar som t.ex. sätta upp hyllplan i båda rummen, fixa en fönsterlampa till vårt sovrum, sätta upp lite mer tavlor/foton m.m. Men ni får klara er utan sånt ;)
 
Nu ska jag fortsätta att jobba, sen är det bara 2 arbetsdagar kvar och sedan bär det av mot nya äventyr för min del.
 
 
 
Uppdatering: Wiii! Nu har byrån kommit också, hoppas, hoppas, hoppas att den är i bra kvalité. Är den det så ska det målas i helgen ;) Man kan nästan tro att det är julafton idag när alla paket droppar in så här ;)

RSS 2.0