Skänk och saccosäck

I dag har det gått i ett. Först mötte vi upp sambons systrar med familjer på Lekplatsen på Heron City där barnen (och även vi vuxna) verkligen fick leka av sig. Därefter har vi bl.a. varit på Mio och IKEA. På Mio blev vi med en skänk (som levereras om ca en vecka, förhoppningsvis) och en röd saccosäck till sonen (fanns bara rött, svart och silver att välja mellan men den röda passar fint här hemma). Ett stort plus var att saccosäckarna var nedsatta med 220 kr. Tack för det mellandagsrean ;)
Här kommer bilder på skänken och saccosäcken :)
 
Den fina skänken som ska ersätta vårt vitrinskåp, även kallat vårt "skäms-skåp" för det är så full proppat med prylar och ALLT är synligt för dom som hälsar på. Vilket gör att man skäms. Senare i framtiden ska vi inhandla vanliga köksöverskåp med glasdörrar från IKEA och hänga över skänken där vi kan ha glas och annat fint som vi faktiskt VILL visa ;)
 
Sonens saccosäck som han är sååå glad för :)
 
På IKEA fixade jag med vårt presentkort på 1000 kr, som vi fick när vi handlade vår soffa, så det är aktiverat och klart när vi beger oss dit nästa gång ;) Inköpslistan har redan börjat ta form :) Passade även på att fixa en födelsedagspresent åt min kära mor som fyller år den 1/1-2013. Kändes jättekostigt att gå ut i från IKEA med bara en sak, inte ens en påse behövde jag. Kan meddela att det ALDRIG hänt tidigare, är nog lite chockad fortfarande ;)
 
Nu ska jag mysa ner mig under en av våra fina plädar, snart är sambons match över och då ska vi ev. kolla på film :)

Plädar - check!

Efter att ha funderat lite och räknat lite så valde jag att slå till på två vita plädar från Hemtex. En av orsakerna till beslutet är att det är 100 kr i rabatt/pläd just nu. Och jag vet inte om jag skulle våga att chansa med att köpa dom senare och riskera att dom går upp i fullt pris nästa gång jag vill handla alt. att dom försvinner ur sortimentet.
299 är ju lite bättre än 399, även om det är lite dyrt fortfarande. Men jag vet sen tidigare att dom är av väldigt bra kvalité så då får man vara beredd att betala för det antar jag.
 
Jag blev också tipsad om liknande plädar på Jysk, den ena modellen var inte lika mysig och den andra modellen var det kemtvätt på. Det sistnämnda går fetbort eftersom vi har småbarn i hemmet, jag vill kunna tvätta plädarna på egen hand vid behov.
 
Men nu är jag iaf en stolt ägare av två stycken plädar och jag ser fram emot att få mysa ner mig under en av dom vid nästa filmvisning här hemma ;)

Saccosäck

Nu när vi har en ny soffa så får sonen inte längra sitta och äta i den så som han gjorde i den gamla. Så för att han ska få en plats som är hans, och där han kan sitta och mumsa t.ex. fredagsgottis medan vi tittar på film, så lutar vi åt att köpa en hederlig saccosäck. Jag och min bror hade en varsin när vi var små och vi ÄLSKADE dom.
Så efter lite efter forskning har jag nu upptäckt att det finns saccosäckar/sittsäckar i normal storlek, alltså en för tonåring/vuxen (tror jag, har inte sett dom live ännu) på Mio för 695 kr. Vilket jag tycker är väldigt överkomligt pris (annars är det över 1000-lappen som gäller) då Josh kan ha den länge :)
 
Bild tagen från Mios hemsida.
 
 
Får se när jag kan lyckas ta mig till Mio för att kolla på om denna är något att ha :)

Sonens konstverk

I dag på morgonen har jag pysslat lite med sonen. Han har målat med kritor och jag har fixat en plats för hans konstverk i hans rum :)
 
Fick denna idé när jag tittade efter inspiration för barnrum på Styleroom för väldigt länge sen.
Jag köpte då små blå träklädnypor och nyckelpigor i trä med klister på baksidan för en överkomlig slant.
I dag letade jag fram en snörstump som jag spände upp över den blå väggen i sonens rum, sedan satte jag upp konsten med hjälp av klädnyporna (som hade dekorerats med nyckelpigorna) precis som kläder på en tvättlina :)
 
Så här fint blev det :)
 
 
Ni får tyvärr stå ut med en mobilbild, teckningen i mitten är ritad med kritor, därför syns den sämre.
 
Men visst blev det bra? Tanken är att vi ska rama in bilderna med handavtrycken, men dom får hänga där så länge :) Sen kan man byta ut konstverken när man känner för det :)
 
Nu ska jag fortsätta att umgås med sonen :)

Plädar

Nu när vi har en sån fin soffa så skulle jag i framtiden vilja byta ut våra gamla och raggiga fleecefiltar som vi har haft när vi myst framför tv:n.
 
Har sedan en tid spanat in en pläd på Hemtex som heter Gosa, mina föräldrar har två såna plädar hemma hos sig och dom är helt underbara. Jag personligen är helt förälskad i dom.
Synd bara att dom är så löjligt dyra bara, dock just nu kostar dom 299 kr/st, då med 100 kr rabatt.
Hm, inte vad min  plånbok tillåter just nu :/ Men förhoppningsvis finns dom kvar när plånboken är lite snällare.
 
Tills dess får jag njuta av bilderna på hemsidan.
 
Så här ser pläden ut, fast jag vill ha i vitt. Men på dom bilderna var det så svårt att se hur snygg pläden faktiskt är :)
 
Ja man får spara och längta helt enkelt ;)

Julgardiner till våra rum

Hej!
Tänkte bara kika in lite snabbt för at visa er vilka julgardiner vi beställde från Jotex, är nöjd faktiskt.
Dock var Joshens gardiner lite mörkare än vad jag trodde men dom gjorde sig bra ändå i hans ljusa rum :)
Gardinerna i vårt sovrum ska jag bara lägga upp, annars är vi supernöjda med dom :)
 
Här kommer bilderna, tyvärr får ni stå ut med mobilbilder då mobilen var närmast när jag hade satt upp gardinerna :)
 
Vi valde domherretrycket då svärmor ÄLSKADE domherrar, det var ett önskemål från sambon när vi beställde. En fin tanke tycker jag ♥
 
En bättre bild på trycket, bild tagen från Jotex.se.
 
 
 
Närbild på Joshens gardiner :)
 
Nu ska jag förbereda inför morgondagen :)

Vårt sovrum

Då kan jag äntligen presentera vårt nyrenoverade sovrum för er, det är litet men väldigt mysigt :)

Så här såg rummet ut innan, precis som i Joshens rum så var det dåligt med eluttag och väldigt mörkt. Inget rum man ville vara i längre stunder i vaket tillstånd. Ursäkta röran på bilderna, men det var precis innan vi tömde rummet och påbörjade renoveringen. Kan tillägga att taklampan och sängstommen följde med huset när vi tog över det efter svärfar.
 
 
 
 
 
Väggen mot Joshens nuvarande rum.
 
Samma fula golvfärg i sovrummet som det var i Joshens rum.
 
 
Och så här ser rummet ut i dag, en klar förbättring om jag får säga det själv :)
Inte dom bästa bilderna kanske, men det är svårt att ta bilder när rummet är så litet.
 
Julgardinerna har jag inte fått upp ännu då dom kom nyss från Jotex, men julstjärnan är uppe iaf :)
I vanliga fall har vi en blå fönsterlampa som matchar sänglamporna :)
Vi har även ett tv-uttag och antennuttag i taket så i framtiden ska det hamna en liten tv i vårt rum som ska hänga i ett takfäste :)
Till vänster om fönstret så ska jag senare sätta upp ett väggord, foton och minnen är det tänkt.
 
'
Istället för sängbord som tar en massa plats så har vi hyllor från Mio :)
Sänglamporna är från Tradera (80 kr för båda inkl. frakt) dom ser svarta ut men är åt mässingshållet och sängen kommer från Ikea.
 
På den här väggen kommer vi sätta upp hyllplan i framtiden :)
 
Vår rymliga garderob med spegeldörrar, för att skapa rymd och spegla ljuset. På bilden ser det jättetrångt ut mellan sängen och garderoben men så är inte fallet. Det är lagom avstånd för mig och Patrik iaf :)
 
Lådorna ovanpå garderoben är oinslagna julklappar, i fall ni undrar ;)
 
Väggen mot Josh rum. Sambon rev den gamla väggen och byggde upp en ny, dessutom flyttade han den lite åt vårt håll för att sonen skulle få lite mer yta i sitt rum. Bredvid garderoben ska vi få upp två krokar till våra morgonrockar m.m.
 
Detaljbild, denna fick jag av Patrik i alla hjärtans dag-present för några år sen :)
 
Då så! Nu har ni fått se vårt sovrum, vi trivs iaf sjukt bra i det och det uppfyller dom krav vi satte innan renoveringen. Sen måste jag återigen skriva, TACK till alla som hjälpte oss under renoveringen. 
 
Nu ska jag förbereda inför morgondagen :)

Byrån

Nu är äntligen byrå färdig, nu står den på sin plats med zinkhuset tänt, adventmys på hög nivå :)
Men puh, vilket jobb det var att omvandla den från brunbetsad till vit. Först fick man utöver slipa även lägga på grundfärg och sedan 3 lager vit färg på det. Och på vissa ställen fick jag även lägga lite lack för att skydda ytor som kan bli extra utsatta. Jag kommer helt klart ta mig en funderare nästa gång jag vill måla om någon brunbetsad möbel, för bets sitter som berget! Skulle jag göra om det så skulle jag nog välja finare penslar, för då hade penseldragen inte blivit lika tydliga men, jaja det är väl charmigt det med antar jag.
 
Så här såg byrån ut innan, tyvärr glömde jag ta en riktig före-bild.
 
 
Och så här ser den ut nu, och nej den är inte sne, det är en synvila då panelen bakom inte är rak. Det är nog inte så lätt att panelklä en timmerkåk där timmret är allt annat än rakt. Här ser ni även sambons väggförvaring där hans plånbok m.m. numera bor. Sååå skönt att slipper ha en stökig hög på ena högtalaren vid ytterdörren, nu börjar jag få lite ro i sinnet ;)
 
 
Nu ska jag fortsätta att adventmysa, sambo fick åka i väg akut på jobb. Klirr i kassan men tomt i soffan, men vi har haft en väldigt mysig dag i dag på tu man hand, så man kan egentligen inte klaga ;) Sonen har varit hemma hos sin morbror/gudfar med familj där dom har bakat bullar och pepparkakor :) Hoppas bara att sambon inte bryter ihop eftersom han inte har laddat ordentligt med sömn nu. Men han åkte i väg med en famn full med energidryck så det håller kanske i gång honom en stund.
 
Som sagt, nu ska jag fortsätta att adventmysa :)

RSS 2.0