Trädgårdsdekorationer

Jag har nyligen insett hur galet snyggt det är med trädgårdsdekorationer i betong. Så det kommer jag att ordna till mitt trädgårdsprojekt. Men eftersom det är så mkt slit och jobb med projektet så hoppar jag att själv gjuta i betong. Inte för att jag inte vet hur man gör, utan för att orken räcker inte riktigt till. Så när jag såg att en tjej som sålde egentillverkade trädgårdsdekorationer i betong på lokala köp- och säljsidan på FB för en billig peng så kunde jag inte låta bli att lägga en beställning. Så någon gång nästa vecka kommer min beställning vara klar för avhämtning :) Perfekt, tror det kommer bli snyggt sen när allt är på plats :)
 
Bild tagen via google.
 
Hur snyggt är det inte! :)
Fast hemma hos oss blir det inte rabarberblad, vad vi kommer att ha i trädgården får ni se senare :)

Fas ett avklarat

Då är fas ett avklarat på trädgårdsprojektet.
Så många ggr som jag har muttrat och idiotförklarat mig själv för att jag drog i gång projektet.
Men envis som jag är så gav jag inte upp ;)
 
Så här såg det ut innan, inte den bästa bilden men ändå.
Det är till vänster om trappen som jag har jobbat. Där har ogräset får härja fritt i måånga år.
En gång i tiden var det säkert fint och ompysslat, men sen lät någon det växa igen. Man kunde knappt skilja ogräs från planerade växter. Så jag beslöt mig för att gräva upp allt för hand och börja om från början.
Vi har den filosofin att vår trädgård ska vara lätt att ha hand om, så vi funderar på att sätta dit några lättskötta och marktäckande stenpartiväxter.
 
Nog om det, så här ser det ut just nu.
I morgon ska jag sätta igång och finputsa samt spetta bort gamla tegelstenar som en gång i tiden har fungerat som typ kantsten. Men tidens tand har nött på dem och de har börjat förfalla. Så de åker bort och istället ska vi försöka få till en snyggare lösning :) Längtar tills vi får ordning med växter och allt, för nu ser det bara eländigt ut ;)
 

Projekt trädgård

Anledningen till att ni inte får höra så mkt från mig är för att jag (utöver familj, jobbsök m.m.) jobbar för fullt med trädgården. Hittills har jag lagt kantsten runt rabatterna, planterat i pallkragen (potatis, gul lök och sommarmorötter), planterat sonens jordgubbar i en stor kruka samt planterat blommor. Sen håller jag på att gräva upp en slänt som vi har bredvid trappen, en gång i tiden var den säkert ompysslad. Men så har tidigare ägare (före svärfars tid) bara låtit den gro igen. Så nu gräver jag bort allting och ska ersätta det igenvuxna med något annat trevligt och lättskött. Och i dag har jag grävt upp gamla buskar som inte längre ska finnas kvar på tomten. En buske ska ersättas av en doftschersmin, jag har alltid sagt att om jag skulle ha en trädgård så skulle det finnas en doftschersmin i den, och snart kommer det en planta hem till oss :) Den är inte bara vacker utan den doftar även ljuvligt :)
 
Flera av er vill se bilder på trädgården och jag lovar att det kommer, när jag börjar få lite mer ordning :)
 
Så håll ut! :)

RSS 2.0