Julinspiration

Fick i går hem en katalog om Panduros julsaker. Gud vad inspirerad jag blev MEN vi har redan så mkt julgrejer hemma hos oss så jag står nog över. Men i framtiden kanske ;) Då kan man julpyssla med Josh, sånt ser man fram emot ;)

Men spana in vilka snygga grejer man kan fixa med lite hjälp av Panduro, det är nästan så man hör julmusiken redan nu ;)


De här änglarna är jag SÅ KÄR I! Sjukt söta :)


Vad är en jul utan tomtar?


Varför inte ge bort hemmagjorda karameller i julklapp? :)











Snögubbar som även barnen kan var med och pyssla ihop. Julen är ju familjens högtid ;)


Efter att ha tittat i katalogen så är det nästan så att man vill värma på lite glögg, baka lussebullar och lyssna på julmusik ;) Men det känns lite för tidigt, eller vad säger ni? :)

Gardiner till barnrum

Ni som känner mig vet att jag verkligen gillar Tradera. Man kan verkligen fynda och man kan nästan köpa allt från Tradera. Jag har köpt mkt till hemmet på Tradera, grejer till Josh m.m. Allt man köper är inte begagnat utan man kan även köpa helt nya saker också. Patrik gillar att jag köper saker från Tradera, för jag har verkligen sparat pengar genom att handla därifrån. Vilken man gillar inte när hans kvinna fösöker spara pengar samtidigt som hemmet blir fint? ;)

Jag har precis budat hem ett par supersöta gardiner till Joshens framtida barnrum, kunde inte låta bli. 88 kr, inklusive frakt kändes inte så farligt efter att ha kollat runt på nätet för att se vad ett par liknande skulle gå på :) Nu väntar jag bara på ett mail från säljaren så jag kan betala för gardinerna. 

Jag är så taggad att komma igång med vårt sovrum och Joshens barnrum, men det är ett projekt som vi väntar med. Ev. kanske vi kan komma i gång nästa sommar, men det är inget som är spikat. Men det vore kul att få inreda rummen. Vi har så mkt ideér Patrik och jag ;)

Här ser ni hur gardinerna ser ut :)



Nu ska Josh och jag åka och handla mat :)

Make-over av väggklockan

I helgen har jag hållit på med mitt senaste projekt, nämligen väggklockan. Patrik gav slutresultatet betyget "sjukt snyggt". Jag själv är alltid lite självkritisk när det gäller saker jag gjort så den får betyget "helt ok" av mig.
Jag började med klockan i lördags kväll, och blev klar 00.20 i går kväll. Lite ont i högerhanden har jag efter att suttit och målat med tunna penslar för länge. Men lite får man lida för sin hobby tycker jag ;)

För er nyfikna så såg klockan ut så här innan jag tog tag i den.


Tydligen är/var det någon som heter/hette Uffe som fick denna nån gång i tiden (97 och handmade in Finland står det på baksidan, tillsammans med en klisterlapp med ett företagsnamn).
Uffe hade tydligen ett åkeri, därav lastbilen och företagsnamnet. Det enda som känns ologisk med bilden högst upp på klockan är svanen som flyger ut ur lastbilen. Vad är grejen med den? Ja, ja det är inget som jag kommer få reda på tror jag ;) Hur som helst, sorry Uffe för att jag gjort om din klocka ;)
Klockan fick vi för övrigt med huset, svärfar hade alltså den innan. Vet inte om han också fick den med huset eller om han fick tag på den på något annat sätt.



Hur som helst, det första jag gjorde var att spackla över det jag inte ville ha kvar på klockan.
Jag försökte få bort visarna innan men jag lyckades inte så jag lät dem vara. Jag har fått snurra på dem när de har varit i vägen.



Spacklet jag använde är ett så kallat "snickerispackel" (köpt på Bauhaus), det är färdigtblandat så det är bara att klämma ur önskad mängd och köra på. Det var första gången jag använde detta spackel, tyckte att det var jättebra. Dock hade jag inga spackelinstrument, men jag tog ett gammalt plastlock och klippte ut två bitar i olika storlekar. Det fungerade precis lika bra tyckte jag :)



Efter att jag hade slipat bort överflödigt spackel m.m. så började jag måla.
Basen fick bli antikvit, ja jag gillar antikvit ;) Siffrorna m.m. fyllde jag i med svart.
Kan säga att när jag höll på med urtavlan och siffrorna så började jag fråga mig själv vad jag hade gett mig in på, för usch vad pilligt det var. Men till sist fick jag till ett bra resultat. Tur att man har tunna penslar och tålamod ;)

Sen ville jag ha något som ersatte den fula lastbilen och svanen. Eftersom vi vill ha marin stil här hemma så började jag kolla efter (via nätet) bilder på fyrtorn som kunde vara enkla att rita av. Eftersom vi inte har en fungerande skrivare just nu så fick jag rita av fyrtornet först på papper, och sen rita en stödskiss på klockan som jag kunde gå efter när jag målade med pensel. Då hade jag både min skiss på papper och på klockan att gå efter.

Så här blev slutresultatet :)


Om ni undrar vad det är för årtal längst ner på klockan så är det min och Patriks årsdag och Joshens födelsedag, två viktiga datum i vår familj. Jag lämnade även plats för fler kommande datum som kommer att bli viktiga för oss ;)

Har ni frågor om färger eller något annat så är det bara att skriva dem i kommentarsfältet så ska jag försöka svara på dem ;)


Vår öppna spis med insats

Innan Josh tittade ut ur magen så beslöt vi oss för att måla om runt vår öppna spis med insats. Så vi åkte till en lokal färghandel och köpte vit färg. För vi ville ljusa upp det hörnet där öppna spisen står. De gamla tegelstenarna gjorde att man blev deprimerad eftersom de gjorde att hörnet blev så mörkt.

Efter flera lager med vit färg så fick vi till det riktigt bra. Vi är fortfarande supernöjda med resultatet. Däremot har vi inte fixat taklisterna, men det kommer :)

Så här såg det ut innan vi målade. Bilden är tagen från när svärfar fortfarande bodde här, så det ser inte riktigt ut så där idag. Vi lånade huset när han var i Thailand. Därav kattleksakerna ;)





Så här blev slutresultatet. Fast bilden gör det inte riktigt rättvisa. Men ni ser iaf hur det ser ut på ett ungefär.



Detta är också väldigt enkelt att göra men det gör verkligen så mkt. Den vita färgen ändrade helt känslan i det hörnet :)

Vårt badrum

Vi renoverade vårt badrum i somras, det var väldigt jobbigt och det dök upp lite problem under bygget. Josh, Atlas och jag fick bo på bortaplan i 3 veckor under renoveringen. Att bo i ett hus utan badrum (ingen toalett, handfat och dusch) med en bebis var inget jag ville prova på. Atlas fick följa med för att han inte skulle bli stressad av alla maskiner och för att folk skulle springa ut och in hela dagarna. Atlas är innekatt för den som inte vet.
Men nu när det är klart så är det så skönt!

Så här hemska och mörka var de utrymmen vi gjorde om innan renoveringen drog i gång.


Så här såg badrummet ut. Bilden togs när svärfar fortfarande ägde huset. Vi bodde där under några veckor när han var i Thailand eftersom vi ville ha lite miljöombyte ;)


Förrådet som låg vägg i vägg med badrummet, det är i den här delen som vi nu har duschen och det.


Väggen mot badrummet som vi öppnade upp. Toaletten står nu i det hörnet.


Och så här ser det ut i dag! :)


Så här ser det ut när man går in i badrummet.




Slänger in lite detaljbilder.

Denna har jag gjort om, tidigare var det en sån där träbehållare med tandpetare som man kan köpa i vilken livsmedelsbutik som helst typ. Tänk vad lite färg, natursnöre, trälim och en snäcka kan göra ;)


Ett annat sätt att få in lite marin stil i badrummet :)


Min tvättmedelshink som jag har köpt från Hjärtans Fröjd.


Ena badrumsfönstret, man kände sig lite uttittad när man satt på toaletten. Så då köpte vi en fönsterfilm på nätet. Väldigt enkel att sätta upp, och ta bort.




Jag ÄLSKAR orchideer :)


En sten jag fick av Patrik på alla hjärtans dag :)


Så, nu har ni fått se det största projekt som vi hittills har gjort inomhus :)




Välkommen!

Så här välkomnas folk som kommer hem till oss :)



Välkommen-skylten hittade jag när vi hade flyttat hit. Den gjorde jag om genom att slipa och måla om den. Färgerna jag använde heter Allmogefärg Mörk Dalablå (ljusblåa färgen fick jag genom att blanda dalablå och antikvit), Folkart Akrylfärg Antikvit, Allmoge silkematt svart, Fookart Akrylfärg brun (ljusade till den genom att blanda den med vitt). Sen för att ge den lite marin stil så frihandsmålade jag dit båten (utgick från en mall jag har hemma). Sen limmade jag dit snäckorna med trälim och knöt dit natursnöre. Dock hade jag lite trälim på snöret och knutarna iom att vi har fåglar som gillar att sno saker (isolering, snöre m.m.) för att boa.
Färgerna och snöret köpte jag på Panduro, snäckorna hade jag hemma :)

Hälsningsskåpet eller vad man ska kalla det för, fick jag av min svärmor. Det var lite väderbitet och den gamla texten var inbränt i trät (kommer inte i håg den rätta benämningen). Jag började med att slipa och spackla skåpet. Sen limmade jag lösa delar och skruvade åt lösa skruvar för att det hela skulle bli stabilare.
Sedan efter att jag hade slipat ner lite efter spacklet så var det dags att måla.
Folkart Akrylfärg Antikvit fick bli basen. Sedan använde jag Allmogefärg Mörk Dalablå till resten. Figurerna fick jag dit genom att använda en schablon och en svamp. Fick dock bättra på efteråt med en tunn pensel.
Förut fick man öppna skåpet genom att dra i en liten läderstump, men det var så väderbitet så jag klippte bort det och drog igenom lite natursnöre istället. Knöt en stor knut, satte lite trälim på och tryckte dit en snäcka som istället fick fungera som en knopp. Även här är färger och snöre från Panduro.

RSS 2.0