Sista semesterveckan

Egentligen skulle vår semester vara över nu men sonen och jag tog en vecka till. Vi har lite bilproblem, har för närvarande bara en bil, i det här hushållet behövs två bilar för att vardagen ska fungera. Så då tog vi beslutet att sonen och jag har semester en vecka till, så vi klagar inte ;) Men nästa vecka börjar allvaret, då ska sonen inskolas på sin nya avdelning och jag ska även på ett möte under veckan. Som tur är så jobbar sambon natt den veckan
och då kan jag ha bilen på dagarna. Men förhoppningsvis löser vi vårt bilproblem snart, för det är lite pyssel att få vardagen att fungera med bara en bil. När sambon jobbar natt är det inga problem, det är när han jobbar dag som det kör ihop sig för oss.
 
Jaja nog om det, det har väl inte hänt så himla mkt annars sen jag skrev sist. I trädgården håller jag mest på med att hålla efter ogräset, doftschersminen som jag planterade innan midsommar visar tydligt att den trivs alldeles förträffligt, överlycklig! :) Vildsvinen har kommit in på tomten och käkat upp påskliljelökarna, 2 ggr! J*vla svin! Men det är det enda dom har ätit upp för oss, så man får väl vara glad för det. De kunde lika gärna ha plöjt upp gräsmattan till en leråker, om dom hade känt för det. Men nya lökar får jag köpa till våren iaf. Jag fick en hortensia av svärfar i födelsedagspresent och den fick faktiskt hamna ute i trädgården, hoppas att den också kommer att trivas :) Lavendelplantorna som jag har haft i våra vitmålade betongkrukor ska jag också plantera ut i trädgården nu när det börjar gå mot höst :) Lavendel är helt klart min favorit av medelhavsväxterna :)
Har faktiskt fått postitiv feed-back från grannarna att de tycker att jag/vi gör så fint i trädgården. Kul att andra uppskattar vårt hårda arbete. De stannar och berömmer en när man håller på i trädgården :)
Inne i hemmet har det inte hänt något nytt, vi har mest fokuserat på trädgården. Man får liksom passa på nu när man kan hålla på utomhus.
 
Ja det var väl allt för nu, nu ska jag ut och släpa ris. Sambon kapade lite grenar och ris på några träd igår, så jag får hålla på med det nu när sonen äntligen har somnat :) För sen när han är vaken så får man inte mkt sånt gjort ;)
 
Btw, jag ska försöka få tummen ur och ta några trädgårdsbilder någon dag. Då jag vet att några av er väntar på dessa :)

RSS 2.0