Sofföverdrag

Sitter och tittar på Jotex, i framtiden skulle jag vilja köpa överdrag till vår soffa och fåtölj. I dagsläget har vi en tresitssoffa och en fåtölj i brunt skinn. Dessa följde med huset och är rätt slitna, de gör även att vardagsrummet blir mörkare än vad det egentligen är. Men i dagsläget är det inte aktuellt att köpa något nytt. Så tills vidare får vi snällt nöja oss med det vi har.

Men ett lätt sätt att förnya det man har hemma utan att det kostar multum är just överdrag. Dessutom kan man lätt ta av det och tvätta om Josh eller någon av oss vuxna skulle spilla.

Har hittat några snygga på Jotex. Men så är det där med färgvalet. De som jag är intresserade utav finns i:


Beige


Blå


Grå, fast här ser den nästan vit ut.


Just nu lutar jag mest åt den blå, då den känns som den mest praktiska färgen när man har barn. Fast det i beige eller i grått kanske är smidigare eftersom vi har en långhårig katt i dem färgerna som gärna hårar.
Jaja, det är inte aktuellt att köpa just nu men drömma får man alltid ;) Men tror att detta skulle göra ett lyft i vardagsrummet i framtiden.

Inspiration från Panduro

När jag vill bli inspirerad så brukar jag surfa in på Panduros hemsida, högst upp finns det en flik som heter "Idéer & inspiration". Klickar ni på den så kommer ni hit.

Här kommer lite bilder på vad Panduro tipsar om:


Varför inte gjuta bokstäver i betong, går bra att ha ute i trädgården, växthuset eller inomhus.


Med Photopearls så kan du göra pärltavlor av dina egna foton.


Ett av de många sätt att utsmycka sitt hem med bokstäver. Sen går det inte att ta miste på vem som bor där.


Detta kanske jag ska prova på till nästa jul, silverspraya kottar och dekorera med. Enkelt och jävligt snyggt!


Dekorerade pappbokstäver, så snyggt!


Snyggt sätt att behålla sommarens minnen. Detta skulle jag också vilja göra här hemma ;)


Den marina stilen är ju bara så snygg och fräsch!


Gör det enkelt för gäster att hitta, otroligt snyggt är det också. Sån här s.k. väggtext skulle jag kunna tänka mig att ha på dörren till badrummet här hemma ;)


Enkelt sätt att duka med marint tema ;)


Vare gång jag är inne på denna del av Panduros hemsida så är jag full med inspiration! Ett riktigt bra botemedel mot idétorka vill jag lova!

Nu är bloggen färdig!

Tack vare min underbara vän Tess så är bloggen färdig. Som ni kanske har märkt så har den nya headern kommit på plats. Kanske ska fixa lite smådetaljer men det får jag ta vid ett annat tillfälle.

Vad gäller pysslandet så ska jag ev. snart starta ett nytt projekt, ska bara få hem det sista materialet bara. Sen kan jag komma igång, det kan jag iofs redan nu, men då kan jag färdigställa projektet helt och hållet.

Så håll ut ;)

Kram och god natt på er!

Hög mysfaktor

Finns det något som höjer mysfaktorn mer än en brasa? Det tvivlar jag på :)
Det doftar så gott, sprakar så mysigt och är väldigt vackert att vila ögonen på.



För att höja mysfaktorn lite till så brukar vi tända lite värmeljus också :)
Förresten så kan ni vara lugna, tändsticksasken ligger inte framme så att Josh kommer åt den. Den togs bort efter att bilden togs ;)

Vårnyheter från Jotex

Sitter och slösurfar på Jotex, de har fått in mkt fint sen sist jag var inne på hemsidan.
Dock kommer jag inte handla därifrån denna gång, vi har redan för mkt gardiner och sånt. Men man får låta sig inspireras iaf ;) Det kostar inget ;)

Dessa vackra ting har fångat min blick:













Ibland skulle man vilja vinna några miljoner så att man kunde köpa ett större hus så man kunde få plats med alla vackra ting man hittar ;)

Tegelpannan

Äntligen kan jag visa mitt senaste projekt. Här har ni det, min tegelpanna (även kallad nockpanna) som jag gjort om till en ljushållare. Tegelpannan fick jag av mamma och pappa när de tömde mitt barndomshem efter att det hade sålts. Den hittade pappa på vinden (om jag inte minns fel) när de hade köpt huset i början av 80-talet. Å där fick den snällt ligga kvar med sina två syskon, som mamma och pappa nu har hand om ;)

Det som gjorde att jag absolut ville ha den var den text som finns på, Torö Tegelbruk. Väldigt passande då vi vid det tillfället visste att vi skulle bli bofasta på just ön Torö. Efter att jag hade fått tegelpannan så kollade jag upp Torö Tegelbruk som idag inte längre finns. Men har funnits på en del av Torö som heter Sågsten.
Detta hittade jag om tegelbruket:

"På den stora planen ovanför småbåtshamnen vid Sågsten låg förr ett stort tegelbruk. Här har tegel tillverkning ägt rum under två perioder. Platsen var väl vald dels p g a den goda tillgången på lera i trakten och dels p g a utmärkta hamnförhållanden. Att ha tillgång till en god hamn var mycket viktigt då praktiskt taget allt tegel utskeppades med båt på den tiden. År 1861 utpekades "Sågstenshamn" som en lämplig uthamn till Stockholm, valet föll dock sedermera på Nynäshamn. Tillverkningen av huvudsakligen mursten kom igång vid Sågsten någon gång före år 1815. År 1854 levererades bruket 71.200 tegelstenar till Stockholm och 1885 hela 102.800 stycken. Den kungliga huvudstaden var under senare delen av 1800-talet uppe i en omfattande uppbyggnadsfas varvid behovet av murtegel var mycket stort. En viktig anledning till att tegelbruket kunde hållas igång och drivas vidare i mitten av 1800-talet var uppförandet av den stora herrgårdsbyggnaden vid Herrhamra. Denna byggdes helt och hållet av tegel från Sågsten. Byggnaden stod klar 1855. Tillverkningen vid detta första tegelbruk upphörde 1889.

År 1913 återupptogs tegeltillverkningen vid Sågsten och 1915 bildades AB Torö Taktegel. Den stora tegelbruksbyggnaden, som var ca 80 m lång, ca 20 m bred och ca 15 m hög, uppfördes åren 1913-1914. Även om huvudprodukten var taktegel producerades också murtegel och tegelrör. Bruket sysselsatte ett 60-tal personer som mest. På Torö såväl som på många andra håll finns än i dag tak belagda med tegel från Sågstensfabriken. Tegeltillverkningen under denna andra period varade i endast något tiotal år."


Så med andra ord, det är en gammal tegelpannan som vi har här hemma :)
Nog med historienlektionen, nu ska jag visa vad jag har pysslat med ;)
Tyvärr har jag ingen bild på hur den ser ut ursprungligen då projektet påbörjades några år innan bloggen fanns.


Så här såg tegelpannan ut när projektet återupptogs. Jag valde att måla tegelpannan antikvit och gjorde sen den upphöjda texten svart. Dock hade halva texten slipats ner under tidens gång så jag har fått frihanda lite.
Men tycker att det blev helt ok.


Tegelpannan stående.


Tegelpannan från sidan.


Tegelpannan bakifrån.


Ljushållare som jag beställde från Panduro. Sett från sidan.


En annan vinkel på ljushållaren.


Till tegelpannan så ville jag använda en glaskupa som jag ursprungligen köpte till vår kökslampa (smideslampa med ljushållare för vanliga ljus). Denna är min "reservkupa". Köpte från ett företag som kallar sig för Högloftet Företagscentrum. Dock har de slutat sälja dessa. Men jag vet att man kan finna dessa på andra platser.


Med hjälp av sambons fina maskin så borrades det ett hål och ljushållaren hamnade på sin rätta plats. Valde medvetet att placera ljushållaren lågt då jag ville att texten inte skulle bli allt för skymd när kupan sattes dit.


Så här blev slutresultatet. Tegelpannan får nu bo i vårt badrum.


Här kommer en bild utan blixt också.

Så här har ni det, mitt senaste projekt. Ni har väntat så tålmodigt :)
Nästa projekt blir något som jag fått av min älskade svärmor. Hon vet verkligen vad jag går i gång på ;)

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll! :)

RSS 2.0