Äntligen!

I dag fick jag samtalet som jag väntat på, från kommunen om vårt bygglov (ni kan läsa om mer det här och här) som vi lämnade in i augusti 2011. 10 veckor ska det, enligt lag, egentligen ta för en kommun att godkänna/avslå ett bygglov. Om det inte behövs någon djupare undersökning. Men i höstas förra året skickade dom ut att handläggningstiden skulla ta längre tid. Ok tänkte vi, men tiden bara gick och gick. Jag hörde av mig då och då till vår handläggare för att kolla läget, han hänvisade bara till brevet om längre handläggningstid. Straxt efter årskiftet så hade jag den sista mailkontakten med honom, där jag fick samma svar som innan. Ungefär där gav jag upp och slutade maila.

Men så i fredags så hade jag ett missat samtal från vår handläggares kollega, jag och Joshen har legat sjuka i feber och halsont fredag-söndag så mobilen har legat på ljudlös. Men idag så fick jag ett samtal från henne, där hon meddelar att det är inga som helst problem för oss att glasa in. Åh, vilken lycka! Så nu ska glasmästaren ringa och boka en tid med oss nästa vecka för att kolla att den lösningen vi pratade om sist fortfarande är aktuellt och ta mått så han kan lägga en beställning åt oss.

Ska bli så skönt med inglasat, speciellt till hösten och vintern :) Ser så fram emot det hela :)

Så nu vet ni hur det ligger till på den fronten. Annars finns det inte så mkt mer att skriva om mer än att renoveringen fortsätter att gå framåt. I går var vi på Bauhaus för att inhandla lite mer verktyg m.m. samt att vi passade på att kolla in golv och tak som vi vill ha i sovrummen. Taket blir samma som i badrummet, vi gillar det skarpt fortfarande :) Golvet lutar vi just nu åt ett väldigt slittåligt (behövs med en Josh i hemmet) laminatgolv (klickgolv) som ser ut som mörkt trägolv, kan nog bli riktigt snyggt mot allt det vita från tak och väggar :) Längtar fortfarande som en tok tills allt är klart :)

Nu ska jag kika lite på Glee och njuta av att livet faktiskt är väldigt gott just nu, trots att vi bor i ett renoveringskaos ;)

Kramar!

Det går framåt i bygget

Duktiga sambon och svärfar jobbar vidare. Nu är golvet uppbyggt igen och isolerat, golvskivor har dom fått till också. Taket är förbättrat och snart färdigisolerat. Väggarna (stockarna) har svärfar slipat av och är nu redo för målning :) Bror har dragit om strömmen, har bara några saker kvar på den punkten. Josh är så nyfiken så han vill titta in i rummet (just nu är det bara ett enda stor rum eftersom mellanvägen är borta) nästan varje dag :)
Själv pluggar jag på om vilka golv som är tåliga nog att tåla en snart 2,5-årings vilda lekar, vilka förvaringsmöjligheter som är bäst i rummen m.m. Jag längtar tills jag kan hjälpa till mer t.ex. med att måla rummen. Ska bli skönt att få två vita och trivsamma rum istället för två svarta grottor som dom har varit tidigare. Det var inga rum man ville vara länge i direkt, usch vad deppig man blev av dom. Men så blir det när rummen är mörka, belysningsmöjligheterna dåliga och det lilla ljus som kommer in genom fönstrena äts upp av det redan befintliga mörker som finns i rummen. Det ska även bli trevligt med ett varmare golv, kanske slipper det känns som att man kör ner fötterna direkt i snön när man kliver upp ur sängen på vintern.

Hittills tycker jag också att (peppar, peppar) renoveringen har gått hyfsat smärtfritt. Visst har det dykt upp problem och det finns delar (som sambo och svärfar håller på med nu och delar som kommer lite senare) som vi inte riktigt har löst ännu. Men det finns ju händiga människor i vår närhet som bara är ett samtal bort om vi kör fast. Tur att det finns såna människor :)

Ska bli skönt när allt är klart, längtar som en tok :)
Ni kan garanterat räkna med att det kommer upp före- och efterbilder sen ;)

Ha det gott!

RSS 2.0