Nu har vi ett uterum

Då har glasmästaren varit här med lister, så klart så fick han bara med sig 6 lister istället för 8. Men det fixar han i morgon eller på fredag. Han måste gilla att hänga här ute tror jag ;)

Nu är det bara att fixa med själva uterummet, men det blir nog ett projekt för 2013 känner vi just nu. Men nog om det, nu vill ni säkert se resultatet :)

Så här såg det ut innan.
 
 
 
Och så här ser det ut just nu. Tyvärr får ni stå ut med mobilbilder då vår kamera ligger någonstans i renoveringskaoset och vägrar att bli hittad. Sen får jag dra till med "Ursäkta röran, men vi bygger om" då vi har förvaring av byggmaterial för renoveringen av sovrummen där ute. Men det ska snart bort då vi är i slutskedet av den renoveringen också :) Inte dom bästa bilderna men det är svårt att fota i vissa vinklar. Men nu får ni iaf en skymt av hur det ser ut :)
 
 
 
 
 
Vi är riktigt nöjda och ännu nöjdare blir vi när vi fixar till golv och tak och får utrymmet möblerat plus får till en vedförvaring :)

Tusan också!

Hmm, är inte så förtjust i nya blogg.se, men får se om jag kan få till ett vettigt inlägg.

Jag har sen en tid tillbaka haft mina ögon på denna fina och smarta byrå från In och Finn.


Tror ni inte att nu när jag äntligen ska beställa den så är den slut på lagret! Dessutom dröjer det 4-6 veckor innan den kommer tillbaka på lagret igen. Suck och dubbelsuck. Jaja, får lägga undan pengarna så att jag kan slå till när byrån finns till försäljning igen. Åh, jag som har gått och trånat, men jag får helt enkelt göra det ett tag till. Längtar tills jag får hämta ut den i butiken i Haninge (för att slippa betala frakt, jag passerar ju Haninge på vägen till/från jobbet).

Senare idag kommer jag att blogga om uterummet, glasmästaren ska komma idag för att sätta dit dom sista listerna. Han hade fått med sig för få lister igår. Sen när han är klar så ska jag fota lite så ska ni få se hur det ser ut här på bloggen.

På återseende!

Smart förvaring

I väntan på att vi ska bli klara med våra sovrum och inglasningen så tänkte jag tipsa om lite smarta förvaringsmöjligheter. Vi som bor i hus av modell "compact living" får ju tänka lite extra på hur saker ska förvaras.
Här kommer iaf några tips på produkter som kan vara en lösning på förvaringsproblem. Bilderna är hämtade från Expressen.se.
 

Brevhylla.
Liten hylla med plats för posten, cirka 695 kronor, Maze.
 
Komihåg.
Doorganizer hängs på dörrhandtaget och hjälper dig att minnas, 129 kronor,
House of Hedda. Jag vet både en sambo och en morfar till Josh som skulle behöva en sån här ;)
 

Var sak på sin plats.
Ordning i köket med  hjälp av förvaringssystemet Quadrant som byggs ihop efter egen smak,  finns i flera färger och tillägg, pris utan lådor och dörrar från cirka  12 000 kronor, Abc-Reoler.
 

Kontroll.
Samla ihop fjärrkontrollerna på en given plats. Fjärkontroll­station i plexi, 180 kronor, Nomess Copenhagen.
Vi skulle behöva något liknande då våra fjärrkontroller hamnar lite överallt, bl.a. med lite hjälp av sonen ;)
 
Sitt på gömman.
Extra sittplats och för­varing i ett. Sittpuff Sara i läder­imitationsklädsel, 590 kronor, Mio.
 
Hålig.
För skärp, sjalar och annat smått. Hängare för accessoarer, 39 kronor, Åhlens.
 

Sängkompis.
Sängpåsen Bedbag sticks under madrassen och hålls på så sätt på plats, 32 x 21 centimeter, 295 kronor, Designtorget.
 

Leksaksplats.
Leksakslåda Star, 50 x 38 x  30 centimeter, 795 kronor, vägghylla Star med fyra krokar, 55  centimeter, 289 kronor, klädhängare Star, höjd, 135 centimeter, 379  kronor, House of Hedda.
 

Tut tut.
Ett tåg kommer lastat med böcker. Hyllan Tut-tut av svart metall, cirka 300 kronor, Maze.
 

Platsbyggd.
Med en platsbyggd bänk med  förvaring, är det lättare att hålla ordning på pennor, papper och  böcker. Byggd av serien Version ek från Marbodal.
 
Sen har jag en byrå som jag planerar att köpa vid nästa lön, den skulle bli en smart förvaring här hemma, den kanske man kan förvara lite vantar, kattkoppel/kattleksaker och sånt. Den finns på In och Finn. Tänkte köpa den via hemsidan och sen hämta ut den i butiken i Haninge för då slipper man betala frakt :) Så här ser den ut. Den är smal så den tar inte så mkt plats men ändå så passar den utmärkt till småförvaring.
 
Nu ska jag kolla på Saltkråkan med sonen :)

RSS 2.0