Vår s.k. hall

Som jag har nämnt tidigare så har vi tekniskt sett ingen hall, utan vi kliver rakt in i vårt vardagsrum.
Eftersom vi inte får bygga ut så har vi valt att göra det bästa utav situationen. Förutom att glasa in (för att på så sätt dra in mindre skit och få som en sluss innan "hallen") så har vi fortsatt med vårt compact living-tänk.
Bl.a. har vi bytt ut hatthylla mot en med mer förvaring och idag monterade vi ihop vårt nya skoskåp. Blev mkt rymligare och ännu ljusare.
 
Så här såg det ut innan. Bilden togs när jag var höggravid vintern 2009. Som ni ser, det var KAOS!
 
Och nu ser det ut så här, efter ett dörrbyte (jan 2010, Josh kom samma dag som vi skulle ha bytt dörren. Pappa och hans granne var snälla och bytte dörren medan vi låg på BB) och nya förvaringslösningar.
Hatthyllan kommer från Mio och heter Orust, förvaringslådorna kommer från Jysk. Skoskåpet hittade jag faktiskt på Lidl, av alla ställen, det är det enda skoskåpet som vi har hittat som har de rätta måtten. Kostade 269 kr och har 3 års garanti. Jag köpte det med attityden att det får hålla så länge det håller helt enkelt. Det rymmer 8 par skor, vilket känns helt ok. De skor som kommer användas dagligen får stå framme :)
Mattan kommer från Jotex och är 1000 ggr bättre än trasmattan ni ser på före-bilden. Baksidan är gummerad vilket är toppen när man kommer in med blöta skor :)
 
 
Nu ska jag krypa till kojs så jag orkar med en heldag full med bus med sonen och mina föräldrar :)
God natt med er!
 
 
 

Drömmen om en ny lampa

I framtiden skulle jag vilja byta ut vår lampa som hänger över vårt matbord. Den vi har i dag är svart smide med ljushållare, jag skaffade till och med ljuskupor till den så vi kunde ha värmeljus istället. Jättefin, MEN eftersom luftvärmepumpen är riktad mot lampan så kan vi aldrig ha ljusen tända då pumpen blåser på dom vilket i sin tur gör att dom slocknar. Så den delen av lampan får därför bara vara dekorativ.
 
Och efter att ha kikat i senaste IKEA-katalogen så blev jag lite förälskad i denna. 
Den heter Kroby och så här står det på hemsidan: "Skärmar av munblåst glas; varje skärm är unik. Justerbart avstånd mellan lamporna; anpassa efter t.ex. bordsskivans längd."
Väldigt smart att man kan justera avståndet tycker jag och priset på 300 kr känns faktiskt överkomligt :)
Synd bara att man måste pallra sig hela vägen till IKEA för att köpa den bara, men men, nån gång har man väl vägarna förbi i framtiden ;)
 
Så här sen den ut iaf.
 
Så snygg och stilren, och den skulle passa in med vår ljusa inredning :)
Nu får jag fortsätta röja här hemma, sen är det dags att hämta hem sonen ♥
 
En fortsatt trevlig alla hjärtans dag får jag önska mina nära och kära!
 

RSS 2.0