Sommarens planer, barnrum

Ja som ni flesta vet så står det renovering av vårt sovrum och sonens rum på vår agenda i sommar.
Det jag ser fram emot mest är att få fixa till Joshens rum, för idag har han ingen yta som är direkt hans egen. Leker gör han i vardagsrummet och vid matplatsen, och sover gör han inne hos oss. Man märker att ju äldre han blir, ju mer behov av en egen plats har han. Visst, han kommer säkert fortsätta leka i vardagsrummet eftersom det är där vi alla umgås och håller till. Men med ett eget rum så kan han iaf välja om han vill umgås med oss eller leka för sig själv.

Hur som helst, just nu sitter vi och planerar vad det är vi vill fixa i rummen och hur vi löser de diverse problem som rummen har idag. Eftersom det är ganska små rum så får vi tillämpa compact living-lösningar, speciellt i Joshens rum där han ska få plats med klädförvaring, leksaker, en bra sovplats men samtidigt ha en bra lekyta i rummet. Kan väl säga att jag har hängt mkt på Styleroom för att se hur andra har löst problemet med att fixa till ett litet barnrum, har hittat många bra lösningar som jag sparat. Har dessutom fixat en mental önskelista på IKEA med saker jag tror skulle vara bra grejer till Joshens rum.

Här kommer önskelistan:


Det här sängen har jag lagt upp tidigare på bloggen och den är fortfarande en favorit. Tycker det är så smart med förvaringen under. Ser ut att kunna svälja en hel del leksaker ;)


Som lösning på klädförvaringen så tänkte vi (jag) måla om och fräscha till vår gamla Malm-byrå som vi redan har hemma. I dag är den i ekfaner, men jag tänkte slipa av den försiktigt och pensla på lite vit färg :)
Man tager vad man haver helt enkelt ;)


Jag gillar skarpt Trofast-serien som IKEA har, den finns i så många utföranden och det samma gäller plastbackarna som man kan köpa till. En sådan här kommer nog med stor sannolikhet få följa med oss hem från IKEA ;)





Plus en Trofast till, fast denna ska upp på väggen (ovanför den andra Trofast-möbeln) med tillhörande plastbackar :)


I den här tänkte jag att man kunde peta in lite gosedjur bl.a. :)


Sen tror jag inte att sonen skulle bli allt för ledsen om en sån här matta fick följa med oss hem från IKEA ;)


Sen kommer det även in hyllplan där vi ska förvara leksaker som herrn är lite för liten för ännu och fina silversaker han fått vid dopet m.m. Han kommer även ha på sitt rum en krokodilspegel som han fått av sin faster/gudmor Sandra och hennes Andreas, inramade ugglemotiv på väggarna som jag har skrivit ut på jobbet, uggleklädhängaren jag nämnde tidigare, gardinerna jag traderade hem och bokförvaringen samt bokstäverna. Micki-spisen hamnar också på hans rum, men hans åkleksaker blir kvar i vardagsrummet, de tar för stor plats i hans lilla rum. Men jag tror det blir bra detta :)
Längtar tills vi får se sonens min när han för första gången får se sitt färdigställda rum ;)

I´m back!

Nu är vi äntligen på banan igen. Det har aldrig varit så många sjukdomar hos oss som nu. Efter förkylningen som jag nämnde tidigare så åkte vi på magsjuka hela familjen, sen en till förkylning för mig och Josh. Sen åkte Josh på halsfluss och öroninflammation och direkt efter det så åkte Josh och jag på en tredje förkylning som vi håller på att återhämtar oss i från. Det är "kul" med dagisbaciller kan jag säga. Sen som grädden på moset så har det varit mkt kring svärmor och hennes hälsa, så vi har varit mkt hos henne på sjukhuset och även hemma hos henne och hennes man Lasse efter att hon fick komma hem igen.

Men här om dagen tog jag mig i kragen och tog tag i ett pysselprojekt som jag har haft i tankarna ett tag. Har tom gått runt med plankan i handväskan för att jag har varit tvungen att ha den med mig när jag kollat upp vissa saker inför pysslandet.

Denna tillägnar jag min underbara mamma, min högt älskade svärmor och alla duktiga mammor där ute :)

 

Synd bara att jag fick ett veck högst upp, annars tycker jag att den blev bra. Sen är plankan lite charmig med sina ojämna och snea kanter känner jag. Det behöver inte vara slätt och 90 grader jämt ;)

Jag satte ihop detta genom att skapa ett textdokument med en fin text och en passande bild. Där efter skrev jag ut dokumentet, eldade kanterna på pappret och sen på med decopaugelack på plankan som redan var fixad med sandpapper, spackel och färg. Svårare än så var det inte. Som sagt, synd bara att jag fick ett veck högst upp. Men man lär sig så länge man lever ;)

Nu ska jag hjälpa sambon med sonen som inte vill somna riktigt.

God fortsättning på påsken får jag önska er!

RSS 2.0